• 80 de euro pe lună dă Ministerul Educației pentru un elev și profesorii care îl instruiesc.
  • Fiecare Parlament din ultimele decenii a promis însă că va finanța cu grijă Educația și o va aduce la timpul prezent.

80 de euro pe lună dă Ministerul Educației pentru un elev și profesorii care îl instruiesc. O sumă ridicolă, ce reflectă calitatea învățământului. Puțin dai, puțin primești.

Fiecare Parlament din ultimele decenii a promis însă că va finanța cu grijă Educația și o va aduce la timpul prezent. Știi și tu că nimic nu s-a întâmplat.

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News, a făcut un bilanț îngrijorător al neputinței parlamentarilor din ultimii 4 ani: „Suma alocată pentru educația unui elev a crescut cu doar 13 procente anul acesta față de 2019. E creșterea cea mai mică din ultimii 4 ani. Iar la banii pentru pregătirea profesorilor și dotarea școlilor, statul a adăugat doar 17 lei în plus. Așa că profesorii cer în continuare părinților bani de cretă și fac apel la vreun tată instalator sau tâmplar să mai repare una alta prin școală.“

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În plus, conform ultimelor date INS, în 2019 puțin peste 400 de mii de copii aveau acces la educație online. E un total făcut pe mediul urban și rural. Cu 20 de mii mai mulți decât în 2016. Dar în mediul rural calculatoarele s-au mai stricat. În 2019 mai puțin cu 400 de copii au acces la tehnologie.

Țara noastră alocă 3,2% din PIB pentru educație, în timp ce Germania 4,2, Franta 5,1, iar Spania și Italia 4%. Media europeană este de 4,6.