• Aproape 800 de copii au fost infectaţi în ultima săptămână
  • Orban: Copiii sunt mai în siguranță la școală
  • Anisie: Obiectivele Ministerului pentru anul trecut au fost îndeplinite cu succes

Azi e Ziua Educaţiei, motiv legal de chiul. Copii şi profesorii au liber de la stat să sărbătorească nu ştiu ce. Probabil, haosul generalizat din şcoala românească.

Şi numărul mare de copii care s-au îmbolnăvit în ultima săptămână, aproape 800. Situaţia asta mi-a amintit de declaraţia premierului Orban:

Ludovic Orban: „Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație românesc. Sunt convins că la școală copilul va fi mai puțin expus decât liber în alte locuri”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

580 de şcoli şi grădiniţe au trecut în scenariul roşu. Iar un sondaj arată că percepţia elevilor şi a profesorilor după prima săptămână de şcoală nu este tocmai bună.

34% dintre cadrele didactice spun că s-au confruntat cu situații neprevăzute sau dificile, în timp ce 11% susțin că începutul școlii a fost haotic. Elevii au perceput situația cam la fel: 24% au avut situații neașteptate, iar 16% consideră că a fost haos. Purtarea măştii a fost principala dificultate pentru 70% dintre elevi și pentru 67% dintre profesori.

„În toate videoconferințele pe care le-am avut cu miniștrii educației din UE, am fost apreciați pentru cum am desfășurat activitățile ca educația să continue. Să nu uităm că România a fost nominalizată la UNESCO pentru programul teleșcoala”, spune Monica Anisie, ministrul Educaţiei.

O altă problemă a fost lipsa tabletelor, a calculatoareor și a internetului. Numai ministrul „pepsiglas” Monica Anisie nu vede haosul din Educaţie. Dimpotrivă, laudă scoala de acasă şi spune că România a fost nominalizată la UNESCO pentru programul Telescoala.