• Switch este cea mai mare competiție de antreprenoriat și este destinată tuturor liceenilor din România.
  • În cadrul competiției, care se va desfășura în două etape, tineri cu idei de business sustenabile, dar și cei interesați de tehnologie, pot să pună în practică conceptele gândite, individual sau în echipe de câte trei membri.
  • Concursul presupune trei premii, în valoare de 10.000 euro, dar și sesiuni de networking și mentorat.

Switch este cea mai mare competiție de antreprenoriat destinată liceenilor din România. Competiția premiază elevii de liceu – clasele IX-XI – pentru idei de afaceri inovative. În cadrul acesteia, tinerii se pot înscrie fie individual, fie în echipe de maximum trei membri. La finalul concursului vor fi acordate trei premii în valoare de 10.000 de euro, iar câștigătorii vor fi sprijiniți de către Switch pentru începerea afacerii.

Întrebată despre proiect și despre maniera în care tinerii își vor putea pune în practică ideile, managerul proiectului Switch, Elena Miron, a afirmat că demersul își propune să îi ajute pe tineri să își transforme pasiunile în idei sustenabile de business.

Ne dorim să îi ajutăm pe tineri să își dezvolte abilitățile și personalitatea, pentru că, deseori, vedem tineri cărora le este frică de eșec. Noi vrem să le dăm încrederea necesară pentru a începe să își facă o afacere, să înceapă de la partea de cum să își folosească banii într-un mod eficient și să le punem la dispoziție câteva premii destul de mari pentru a-și continua ideea”, a declarat managerul de proiect al competiției Switch, Elena Miron.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceasta a menționat că, deși competiția are loc în patru regiuni, în cadrul ei se pot înscrie liceeni din toate orașele și regiunile țării, atât din licee normale, cât și private. Cele patru competiții regionale vor avea loc pe 5, respectiv 6 martie, iar în urma lor vor fi aleși douăzeci de câștigători, cinci din fiecare regiune, urmând, apoi, competițiile naționale.

Întrebată despre competițiile naționale, Elena Miron a spus că acestea sunt programate în perioada 28 aprilie -1 mai. La final, vor fi desemnați trei câștigători. Aceștia vor intra în posesia premiului de 10.000 euro și vor beneficia de sprijinul complet pentru a-și începe afacerea.

Totodată, la finalul competiției, Switch va acorda premii în valoare de 500 de euro pentru câte cinci participanți din cele patru regiuni de concurs.

Cele patru competiții regionale vor avea loc pe 5, respectiv 6 martie, iar în urma lor vor fi aleși douăzeci de câștigători, cinci din fiecare regiune. Ulterior, vor avea loc competițiile naționale. Juriul competiției va fi alcătuit din antreprenori consacrați, experți în tehnologie sustenabilă și anumiți invitați surpriză.