Tabletele sunt noile caiete. Părinții sunt bulversați și nu știu ce rechizite să cumpere înaintea începerii școlii

Sursă foto: Profimedia
  • Părinții sunt bulversați și nu știu ce rechizite să cumpere înaintea începerii școlii
  • Laptop-urile și tabletele se vând ca pâinea caldă. Încasările magazinelor au crescut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut
  • Strictul necesar de rechizite a costat-o 200 de lei pe Loredana, mama unei eleve

Nu criza este cea care îi face pe părinţi să cumpere mai puţine rechizite, ci guvernanţii. Cum nu se ştie mai nimic despre noul an şcolar, nici părinţii n-au idee ce rechizite ar trebui să le cumpere copiilor în toamna asta.

Este şi cazul Loredanei. Este antreprenor şi mama unei fetiţe care trece clasa a cincea. Zice că anul ăsta nu a mai cumpărat un ghiozdan nou, dar a renunţat şi la acuarele, carioci şi tot ce ţine de partea artistică. 200 de lei au costat-o rechizitele de data asta.

”Nu este neapărat ideea de economie. Nu ştim ce să cumpărăm”, spune Loredana, antreprenor şi mama unei eleve care va începe clasa a cincea.

Dacă în cazul rechizitelor a cumpărat strictul necesar, Loredana, dar şi mulţi alţi părinţi, au considerat că mai degrabă le-ar cumpără copiilor laptopuri sau tablete pentru şcoală.

”Am cumpărat un laptop care a costat până în 2000 de lei”, a mai precizat Loredana.

Părinţii ne spun că nu mai cheltuiesc la fel de mulţi bani pe rechizite anul acesta. Motivul este simplu: incertitudinea noului an şcolar. Un mare lanţ de librării ne spune că interesul este mai crescut acum pentru produsele mai accesibile sau aflate în promoţie. Pe de altă parte, retailerii din domeniul IT ne spun că vânzările la laptopuri şi la tablete au crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.