Țara în care elevii se întorc la școală cu un cip în gulerul cămășii: „E echivalentul brățărilor electronice pentru prizonieri”

scoala Foto: Shutterstock
  • China merge și mai departe în controlul populației sale.
  • Acum, pentru a facilita intrarea la școală, adică recunoașterea facială sau citirea cărților de identitate, copiii din școlile primare primesc un cip integrat în uniforma.
  • Cipul permite și părinților să interacționeze cu copilul lor.

Un început aparent normal de an școlar. Cu excepția faptului că, în realitate, elevii de la o școală elementară din Zhuhai, Guangdong, sunt scanați folosind cipul plasat în gulerul cămășilor lor.

De îndată ce intră pe ușa din față a școlii, profesorii, părinții și platforma de informații a școlii sunt toți anunțați în același timp că un anumit elev a intrat în campus.

Datorită acestui cip, sunt colectate informații despre traiectoria elevilor sau despre timpul petrecut într-o anumită zonă și apoi transferate pe o platformă de informații disponibilă administrației școlii, profesorilor și părinților.

În plus, traiectoria și amprenta istorică a elevilor școlii, precum și timpul petrecut într-o anumită zonă, pot fi vizualizate de părinți și școală prin intermediul platformei de informații de pe telefonul mobil.

Părinții pot fi contactați

O altă funcție a acestei uniforme școlare digitale este posibilitatea de a putea intra în contact cu părinții.

Uniformele digitale le permit acum să interacționeze cu părinții lor” folosind tablete instalate în holurile unității. „Acest lucru scade dramatic volumul de muncă pentru profesori”, care sunt uneori văzuți ca „mesageri ”, a spus directorul școlii.

Avertizare în caz de pericol

Acest cip ar avea și avantajul de a putea consolida securitatea în școală. Când un elev apare într-o zonă periculoasă, cum ar fi pe acoperișul unei clădiri sau lângă camera electrică, sistemul trimite o alertă profesorilor și părinților.

În plus, platforma are și funcții precum declarația de sănătate, calcularea concediilor și evaluarea prezenței.

O „brățară electronică”

Pe o rețea socială chineză, un utilizator a comparat acest dispozitiv cu „brățări electronice” rezervate în mod normal delincvenților și infractorilor. Acest lucru este denunțat și într-un articol al lui Aboluo Wang, un site de știri chino-american: „Această supraveghere în timp real este echivalentă cu brățările electronice pentru prizonieri”.