• Maria şi-ar dori să studieze teatru la Universitatea Kent din Anglia, dar taxele sunt foarte mari
  • Unele universităţi britanice au anunţat că vor să acorde burse de studii studenţilor străini
  • Studenţii români din UK vor primi statut de emigrant

Universităţile britanice sunt vânate de mulți ani de mii de studenţi români. Brexit-ul a mărit, însă, taxele școlare. Maria şi-ar dori să studieze teatru la Kent, dar taxa de 15.000 de lire pe an o ţine pe loc. Speră că acest lucru se va schimba.

Maria Trepteanu, elevă: „Nu ştiu momentan daca e să se schimbe chestia asta, desigur va fi o posibilitate pentru mine, să se reducă costurile şi să fie mult mai accesibile, atunci cu mare drag aş da în străinătate. Momentan mă rezerv în România la UNATC.“

Brexitul vine, însă, și cu avantaje nesperate. Studenții români ar putea cere statut de emigrant în Marea Britanie, care le-ar aduce mai multe facilități. În plus, 7 universităţi din Marea Britanie, printre care Leicester, Swansea sau Suffolk, au anunţat că îşi vor păstra aceleaşi costuri ca cele dinaintea Brexit-ului.

Ana Maria Papp, Business Development Manager Integral Edu: „Sunt deja câteva instituţii care au publicat noile taxe internaţionale, dar în acelaşi timp şi universităţi care au zis «OK, o să păstrăm acelaşi nivel de taxă ca şi anul acesta». Vorbim şi de anumite burse, care vin în suportul studenţilor europeni care vor deveni internaţionali“.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT