• Ministerul Educației analizează și așteaptă să primească feedback. Un răspuns ar putea veni în următoarele zile.
  • Doar 44.000 de tablete, din cele 250.000 de promise, au ajuns la elevi.
  • Profesorii ar putea să primească training și ar putea analiza modelele de evaluare din afară, pentru a le aplica și în România.

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Cei de la Ministerul Educației au anunțat azi că se analizează și așteaptă să primească feedback, iar în următoarele zile vor oferi un răspuns pe tema tezelor în 2020.

Din feedbackul primit până acum au spus că sunt și păreri pro, dar și păreri contra. Cel mai probabil, elevii care merg la școală, cei care se află în scenariul verde, vor da tezele. Cei din scenariul galben, și acolo situația este puțin mai ușoară pentru că elevii pot susține teza când merg la școală.

Situația se complică atunci în scenariul roșu: cei de la Minister spuneau că este posibil ca profesorii să primească training după modelul de peste hotare, pentru a vedea exact cum pot evalua. s-a vorbit și despre o altfel de evaluare, astfel teza să fie înlocuită”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Câte tablete au ajuns la elevi, la o lună și jumătate de la începerea școlii

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Aproximativ 44.000 de tablete, din cele 250.000 promise, au ajuns la elevi. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat azi că mai trebuie să fie semnate câteva contracte, încă două loturi”.

De la o zi la alta lucrurile se schimbă și numai părintele unui copil de școală să nu fii în perioada asta. Acum, problema sunt tezele.

Mai dau elevii teze sau nu?

Andreea Burnar, corespondent Aleph News: „Totul rămâne încă sub semnul întrebării. Luminița Barcari, secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, a declarat că există în acest momente un proces de consultare publică și spune că cei de la Minister s-au văzut cu părinții, iar acum se așteaptă un feedback. Ea spune că cei de la Minister se consultă, inclusiv, cu toate inspectoratele și feedback-ul primit sunt păreri pro, dar și contra.”

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar: ,,În scenariul verde, teza poate fi data în conditii normale. În scenariul galben, elevii pot susține lucrarea pe rând. Problema se pune în scenariul roșu. Ne am gândit să organizăm webinare, adică profesorii să învețe de la cei mai experimentați cum ar putea să evalueze. Deci, ori mergem pe teze, ori să înlocuim teza cu o evaluare sumativă.”

Și Monica Anisie a fost întrebată ce părere are despre situația tezelor, din postura de profesor. Ministrul Educației spune că se gândește la posibilitatea ca tezele să dea online, iar o evaluare sumativă este importantă.