• Salariul mediu în IT este de 7.674 de lei
  • Salariul mediu în IT a crescut în 2020 cu 556 de lei, față de 2019
  • Școala românească se bazează mai mult pe teorie și mai puțin pe practică

Tot mai mulți tineri sunt atrași de domeniul IT. Salariile sunt bune, iar programul de lucru este flexibil. Dar oare școala din România te pregătește suficient de bine pentru acest domeniu? Bogdan Tudor, fondatorul și directorul executiv al unei companii din domeniu, spune că se poate și mai bine.

Bogdan Tudor, fondator și CEO Class IT: „Școlile din ziua de azi nu pregătesc neapărat specialiștii de care are nevoie industria. Cred că sunt câteva lucruri de aliniere cu industria care lipsesc. Tehnologiile în care pregătesc tinerii nu sunt cele mai relevante în industrie. Nu sunt exact ce trebuie astăzi.”

Roxana este în anul III la Facultatea de Cibernetică, în cadrul ASE. Își dorește să se angajeze în domeniul IT, dar simte că are nevoie să facă mai multă practică la facultate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Roxana Mirea, studentă: „În cazul meu, poate am obținut o bază, am obținut un mod de gândire cu care să plec, dar când mă gândesc la ce face un analist sau cu ce tehnologii lucrează este greu să identific materiile pe care le-am studiat și o să mă ajute neapărat. Multe materii se fac de zeci de ani, și, deși s-au mai introdus materii noi și capitole noi,ar mai trebui putin actualizată la zilele noastre, astfel încât ea să se muleze pe ce au nevoie studenții acum și pe cum este piața muncii.”