Tot mai multe fete vor să devină poliţiste de penitenciar. Luni s-a dat startul probelor sportive pentru Academia de Poliţie

Sursă foto: Mediafax
  • Peste 3.000 de candidaţi se luptă pentru un loc la Academia de Poliţie
  • Probele sportive sunt susţinute în perioada 24-29 august
  • Pentru prima dată în istoria Academiei, candidaţii sunt examinaţi în şapte centre zonale

3000 de candidaţi se bat pe 578 de locuri. Este vorba despre cei care au optat, anul acesta, pentru Academia de Poliţie. Elena îţi spune că visează să lucreze într-un penitenciar. Nu-i plac job-urile simple şi nici viaţa fără adrenalină. Tatăl ei a susţinut-o necondinţionat şi este un model pentru ea. Un om care se descurcă în toate situaţiile limită, dar şi curajos, spune Elena. Ca ea, sunt şi alte fete. Raluca este îndrăgostită iremediabil de uniformă şi disciplină.

Elena, candidat la Academia de Poliţie: La penitenciar vreau. E nebunie, îmi place chestia de frică, de mister, nu ştii cine vine. Mamei i-a fost frică de penitenciar, tata a fost lângă mine, mi-a zis că vrea poliţistă la noi în familie. Am scos la limită. Mi s-a părut greu. Nici pregătirea mea nu a fost cu mult timp începută din cauza pandemiei.

Raluca, candidat la Academia de Poliţie: Mi s-a părut foarte greu. După ce că s-au adăugat elemente în plus, s-au mai şi ridicat cele care erau deja. Din clasa a VIII-a am vrut să dau la liceul Militar, dar n-am reuşit şi pe urmă m-a atras poliţia. M-am înscris pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor. M-am îndrăgostit de disciplină, uniformă, respect, este tot ce îmi doresc. Mama m-a sfătuit să devin profesoară, dar n-am vrut!

Gabriel Tauber, comisar şef de Poliţie: Examenele la Academia de Poliţie au suferit anumite modificări în sensul în care anul acesta se vor desfăşura în şapte centre ale MAI.