• Învățământul e lovit tot mai tare de COVID
  • Doar săptămâna trecută, 270 de școli și grădinițe au trecut la scenariul roșu

Tragem linie și socotim. În peste 580 de școli orele se țin doar online. În București, în șapte zile, nouă școli au trecut la scenariul roșu, iar alte cinci la cel galben.

338 de unități de învățământ sunt închise la acest moment. Cei de la școala nr.194 din Sectorul 4 au anunțat aseară că au fost verificate cazuri de infectare cu COVID-19, iar școala a intrat în scenariul roșu.

Joi a fost o întrunire a Comitetului Municipal pentru Situații de urgență, unde s-au analizat propunerile mai multor școli de a funcționa online. Atunci s-a luat hotărârea ca unele licee, precum Sf. Sava, liceul teoretic Marin Preda să își desfășoare cursurile online. Și liceul Jean Monet își desfășoară cursurile online, după ce un profesor a fost confirmat cu noul coronavirus. Tot atunci, alte șapte școli au primit acceptul să învețe de acasă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că în ultima săptămână s-au infectat cu COVID-19 771 de elevi.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Și profesorii trebuie să fie foarte atenți, pentru că au început controalele. Sunt obligați să folosească, pentru orele online, platformele acceptate. Dacă refuză, pot fi dați afară.