• La Craiova școlile și grădinițele se închid între 21 octombrie-3 noiembrie
  • 50.854 de elevi vor învăța în Craiova online
  • Afterschool-urile şi-au adaptat programul pentru a ajuta elevii

Numai părinte să nu fii în perioada aceasta. Şcolile se închid şi se deschid peste noapte. La Craiova, în următoarele două săptămâni, școala se mută în online.

Ca părinte trebuie să găsești peste noapte soluții. Dacă ai fost inspirat şi ţi-ai înscris deja copilul la un after school, acum poţi să stai liniştit. Ionica Dumitraşcu este un astfel de părinte. Are un băiețel de clasa I care mergea la un afterschool. Diferența acum este că nu mai merge după cursuri, ci de dimineața de la ora 8.

Ionica Dumitraşcu – mama unui copil de clasa I: „Pentru mine este foarte important. Eu şi soţul meu lucrăm de dimineaţă. Amândoi avem un program foarte încărcat şi ne este imposibil să ne ocupăm de activităţile copilului, de teme. Un after school este foarte important pentru noi.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Anca Dumitrescu este proprietarul after schoolului. Ea spune că în această perioadă părinții se înghesuie să își înscrie copiii. Grupele nu pot fi însă modificate. Pentru a-i ajuta pe cei 80 care sunt înscriși deja, a schimbat programul. Copiii pot veni de la 8 la 17.

Anca Dumitrescu – proprietar After School Art Craiova: „Astăzi, de exemplu, au venit cu toţii de dimineaţă. Este puţin difierit, dar le şi uşurăm puţin programul.Adică, ne şi jucăm în acest timp pentru că nu pot să stea numai în clase, dar se şi lucrează foarte mult pe ceea ce au de făcut pentru şcoală.”

Îi ajută să-şi facă temele, dar şi să înveţe engleză şi germană, sau le ţin cursuri de dezvoltare personală. Pentru asta părinții plătesc lunar 1.100 de lei.