Un copil de 8 ani s-a sinucis din cauza umilințelor la școală. Psiholog: „Lucrurile astea vor avea urmări pe termen lung”

  • 3 milioane de dolari despăgubiri pentru familia unui elev care s-a sinucis.
  • În România, un caz grav de bullying a fost considerat „o joacă”.
  • Psiholog: Bullying-ul are efecte pe termen lung.

Cazul elevului de clasa a șasea din București, pe care jignirile colegilor l-au împins să se arunce de la etajul 1 al școlii, devine mai îngrijorător, când îl pui în oglindă cu o întâmplare similară, însă cu final mult mai grav, din Statele Unite.

Un copil de 8 ani, din Ohio, s-a sinucis, sătul să fie umilit în fiecare zi la școală. Iar la patru ani de la tragedie, Districtul Școlar din statul american a ajuns la un acord cu familia băiatului în privința despăgubirilor: trei milioane de dolari și luarea de măsuri care să pună capăt bullying-ului în școli.

La noi, singura schimbare e la vârful Inspectoratului Școlar din București – șeful instituției, a fost demis, pentru că a numit incidentul de la Școala George Bacovia „o joacă”.

Bianca Pescaru, psiholog: „Un copil care este supus bullyingului este un copil, în primul rând, foarte rănit, foarte vulnerabil. Lucrurile astea vor avea urmări pe termen lung și pe termen lung pentru dezvoltarea psiho-emoțională”