• Un părinte se luptă pentru a interzice o biografie despre Michelle Obama.
  • Acesta susține că biografia destinată copiilor perpetuează un rasism împotriva persoanelor albe.
  • Părintele care a inițiat acțiunea face parte dintr-o mișcare care luptă împotriva cărților cu conținut „vulgar”.

Un părinte se luptă pentru a interzice o biografie despre Michelle Obama, într-un district școlar din Texas. Acesta susține că biografia destinată copiilor perpetuează un rasism împotriva persoanelor albe și a adăugat că l-a descris în mod nedrept pe Trump ca fiind un „bătăuș”.

Părintele face parte dintr-o mișcare conservatoare

Părintele care a inițiat acțiunea face parte dintr-o mișcare care luptă împotriva cărților cu conținut „vulgar” multe dintre acestea având protagoniști persoane LGBTQ.

Această inițiativă vine în contextul în care părinții conservatori din Texas se luptă pentru a interzice din bibliotecile școlare cărțile care au conținut despre rasă sau identitate de gen. Miercuri, NBC News, a publicat o listă cu 50 de cărți pe care părinții din Texas au cerut școlilor să le retragă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Cărțile care abordează subiectul rasei, sexualității și identității de gen s-au confruntat cu un control sporit din partea conservatorilor din SUA, mulți dintre ei cerând ca anumite titluri să fie retrase din bibliotecile școlare.

Districtul școlar refuză să elimine biografia lui Michelle Obama

Districtul școlar a declarat pentru Insider că a revizuit cartea după plângere și a decis că nu va fi scoasă. Orice carte care este contestată este revizuită de către district, chiar și atunci când un singur părinte depune o plângere, a spus ea.

Cartea este intitulată „Michelle Obama – o figură politică emblematică”, (în original „Michelle Obama: Political Icon”), este scrisă de către Heather E. Schwartz, o autoare de cărți pentru copii.

Heather E. Schwartz, a declarat pentru People că este „şocată că cineva ar dori să interzică o biografie pentru copii despre Michelle Obama”, pentru că o consideră o carte de non-ficţiune care nu i se pare deloc controversată.