• Tonino, învățător în Napoli, continuă cursurile în aer liber
  • Toate cursurile au fost suspendate în școlile în regiunea Campania
  • Metoda lui Tonino a fost preluată și de alți profesori, care predau muzică pe străzi

Creativitatea napolitanilor nu se dezminte nici în pandemie. Pe Tonino, un învățător din Napoli, l-au impresionat lacrimile elevilor, atunci când s-au închis școlile.

Așa că a găsit o metodă să le predea în continuare, în fiecare zi. A schimbat doar locul, acum ține orele în stradă sau sub balcoane.

Vorbește înainte cu părinții și stabilește locul de întâlnire. Apoi adună grupuri mici de copii în fața caselor. Intenţia lui Tonino e de a-i ajuta pe elevi să treacă mai ușor peste închiderea școlilor, prin lecturi şi teatru.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Evident că reprezentaţiile sale devin un deliciu pentru toţi trecătorii. Fascinaţi de idee, colegii lui Tonino le cântă și ei copiilor, la interfon.

Tonino Stornaiuolo, învăţător la Napoli: „Nu pot să predau în clasă, elevii nu pot să vină la mine, atunci merg eu la ei. Aşa că am început să dau turul cartierelor unde locuiesc copiii din clasele la care predau, sub balcoanele copiilor care nu puteau să coboare, în piaţă, în grădini şi în parcuri păstrând distanţa şi cu măşti.”