• 2,9 mil. elevi intră vineri în vacanța de vară, pentru o perioadă de 11 săptămâni.
  • Mersul la bazin antrenează toate grupele musculare și crește rezistența fizică.
  • Frecvența recomandată pt. copii este de maxim 1-2 cursuri pe săptămână.

Mai sunt doar 2 zile până la vacanța de vară! Copilul e fericit! Tu? Probabil ai început deja cursa activităților. Cauți cursuri, workshop-uri sau ateliere care să îl ajute pe cel mic să se formeze și să câștige noi skill-uri. Înotul este una dintre cele mai benefice opțiuni. De ce? În primul rând înotul crește rezistența fizică, dezvoltă musculatura și îmbunătățește și postura.

De la ce vârstă putem să ducem copiii la bazin?

„Din punctul meu de vedere, părinții își pot înscrie copiii la cursuri de înot, începând cu vârsta de 3 ani, iar la această vârstă se va punea mai mult accentul pe înot interactiv, acest element însemnând deprinderea elementelor de bază, respirație, bătaie de picioare, cu ajutorul, desigur, al jocului”, a explicat Cătălin Bordei, antrenor de înot, pentru Aleph News.

Cât de frecvente ar trebui să fie aceste cursuri?

„În principiu, o ședință sau două pe săptămână a câte 50 de minute sunt suficiente pentru etapa de început. Ulterior, copiii care deja știu să înoate și își doresc să își perfecționeze tehnica sau pur și simplu își doresc să facă un sport, pot să facă 3-4 ședințe pe săptămână, ceea ce este o recomandare destul de bună”, a adăugat Cătălin Bordei.

Recomandări

JOE BIDEN NU RENUNȚĂ
SCHIMBĂRILE CLIMATICE FAC RAVAGII
CE SPUNE TIMBERLAKE DESPRE ARESTARE
EXTREMA DREAPTĂ SĂRBĂTOREȘTE
BANNON: „ARMATA MAGA ESTE PREGĂTITĂ”
PUBLICUL NU A FOST PREA ÎNCÂNTAT DE SZA

Cât durează un antrenament?

„În medie, un antrenament durează 50 de minute. La antrenamentele care durează peste două ore vorbim deja de performanță. În principiu, pentru oamenii care nu practică înotul de performanță, 50 de minute, o oră este mai mult decât suficient”.

Cum poate înotul să îi ajute pe copii să aibă mai multă încredere în ei?

„În primul rând, este vorba despre sentimentul plăcut al faptului că reușesc să înoate sau să reușească să realizeze diferite exerciții, să-și îmbunătățească timpii, le stimuleză puternic încrederea de sine. De asemenea, lucrul în echipă, interacțiunea socială, toate acestea te ajută la stimularea încrederii de sine”.

Citește și