• O echipă de elevi din România intră în Campionate Mondiale la robotică
  • Lucrul în echipă i-a făcut să fie mai disciplinaţi şi să se dezvolte pe plan personal
  • Următorul concurs este în Rusia, dar se va desfăşura remote

Ideea de carieră în România te duce cu gândul la oameni trecuți de 30 de ani. Lumea se schimbă. Există tineri care își pregătesc succesul încă din liceu.

Uite un exemplu. Quantum Robotics este o echipă de elevi ai unui liceu de informatică din București. Sunt uniți de pasiunea pentru tehnologie și câștigă premii la campionate mondiale. Cu toții sunt inspirați de marile afaceri și învăţă să-şi exprime interesele în …inginerie şi robotică.

Eliza este clasa a XI-a. La doar 17 ani este team leaderul grupului. Îi place ce face acolo și simte că e într-o continuă dezvoltare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Eliza Constantinescu, team leader Quantum Robotics: „Am învăţat să lucrez într-o echipă, am învăţat foarte multe lucruri tehnice legate de robot. Faptul că am învăţat să managenuiesc ca un fel de mini bussniss, că asta este ce suntem noi, să aduci sponsori, să vorbeşti cu alte echipe, să întregeşti echipa într-un anumit fel.”


În trecut s-au calificat de două ori la Campionatul Mondial din America,
au participat la concursuri din Coreea, Rusia şi România. Mereu au reuşit să se califice de la primul nivel.

Eliza Constantinescu, team leader Quantum Robotics: „Noi facem parte dintr-un program, se numeşte FTC este cea mai mare competiţie de roboţi pentru liceeni din România. El este un program internaţional de aceea ne putem numi o echipă destul de bună”


Şi Mircea face parte din echipă. Este clasa a XI-a şi este pasionat de robotică încă de la 11 ani. În următorii ani vrea să devină programator. SINCRON 3

Mircea Roată Palade, elev: „În afară că am învăţat despre robotică, mecanică şi modelare 3D, am învăţat şi să fiu mai organizat şi alte chestii legate de lucrul în echipă. Poţi să face foarte multe într-o echipă de robotică pentru că chiar dacă nu te interesează astea, ai comptiţiile care sunt palpitante mere”

În România, salariul mediu în IT a ajuns 8.300 de lei net, la finalul anului trecut.