• Studenții de la Universitatea Cambridge au votat pentru a face lobby pentru un meniu complet vegan în toate serviciile de catering.
  • Uniunea Studenților din Cambridge a votat luni pentru „inițierea de discuții” cu serviciile centrale de catering în vederea eliminării tuturor produselor de origine animală din cafenelele și cantinele sale.
  • Moțiunea a fost susținută de 72% dintre reprezentanții studenților care nu s-au abținut la vot.

Studenții de la Universitatea din Cambridge au votat în favoarea unui meniu exclusiv vegan în cadrul serviciilor de catering, potrivit The Guardian.

Uniunea Studenților a votat ieri pentru a „intra în discuții” cu serviciile centrale de catering în vederea eliminării tuturor produselor de origine animală din cafenelele și cantinele sale, creând un meniu durabil, 100% vegetal” .

Decizia a fost luată în urma presiunilor exercitate de campania „Universități bazate pe plante din Cambridge”, care este susținută de Animal Rebellion, o ramură a grupului activist Extinction Rebellion.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Moțiunea grupului, care solicită schimbări ca răspuns la „crizele climatice și de biodiversitate” , a fost susținută de 72% dintre reprezentanții studenților care nu s-au abținut la vot.

Cu toate acestea, decizia sindicatului studenților nu garantează că serviciile de catering de la Cambridge vor deveni în întregime vegane, deoarece puterea de a schimba politicile alimentare aparține universității.

De asemenea, votul nu se aplică direct celor 31 de colegii ale universității, deși campania a declarat că a oferit un mandat extrem de puternic colegiilor pentru a începe tranziția către meniuri 100% vegetale” .

Acest lucru vine după ce, în noiembrie, Universitatea din Stirling a devenit prima din Marea Britanie care s-a angajat să treacă la o alimentație 100% vegetală.

Serviciile de catering ale Universității Cambridge au eliminat carnea de vită și de miel din meniurile lor în 2016.

Uniunea Studenților din Oxford a votat să facă același lucru în 2020, dar unele cafenele universitare par să servească în continuare carne roșie.

William Smith, în vârstă de 24 de ani, de la filiala Cambridge a Plant-Based Universities Campaign, a declarat: Prin eliminarea produselor de origine animală din meniurile sale, universitatea ar putea reduce semnificativ impactul său asupra mediului și ar putea arăta lumii angajamentul său față de sustenabilitate.

Plant-Based Universities Campaign este o inițiativă studențească națională care face presiuni asupra universităților și uniunilor studențești pentru a trece la o alimentație complet vegetală și are filiale în peste 40 de instituții.

Un purtător de cuvânt al Universității din Cambridge a declarat că universitatea urmărește să promoveze în mod activ opțiunile pe bază de plante, să elimine peștele nesustenabil din meniu și să reducă risipa de alimente.

,,Întotdeauna primim cu plăcere sugestii din partea studenților și a personalului. „