• Universitatea Politehnica din Timișoara a fost înființată pe 11 noiembrie 1920
  • Universitatea Politehnica are 15.000 de studenți și 700 de cadre didactice
  • Trupa RockIng înființată pentru a marca 100 de ani este formată din foști absolvenți

Nu dezvoltă softuri, nu construiesc roboți și nici nu proiectează clădiri somptuoase. Cântă. Și o fac foarte bine. Pentru că sunt artiști în adevăratul sens al cuvântului.

Mircea Baniciu, Călin Pop sau Valentin Potra, sunt doar câțiva dintre ei. Au răspuns apelului de a celebra un secol de la înființarea Universității Politehnica Timișoara. Formația Rocking a lansat și o melodie, numită „100 de ani”.

Robert Șerban este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști și scriitori din Timișoara. Nimeni n-ar fi crezut că la bază este inginer. Și-a dorit să fie om de litere, dar înainte de 89, asta nu era o opțiune prea bună. Sfătuit de părinți, să fie pragmatic, a ajuns student la Politehnica. După 25 de ani, își amintește, cu drag, de anii de facultate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Robert Șerban, scriitor și absolvent al Universității Politehnica: „Și eu mi-am amintit, nu demult, că sunt absolvent de Politehnică, cu ocazia centenarului. Dacă terminai o facultate de Matematică, de Geografie, de Istorie, de Filologie, primeai repartiție într-un sat, în cel mai bun caz. Or, spaima de a bea, cot la cot cu primarul, cu popa și cu agentul de post, mă cam cutremura.”

Mihai Trăilă a absolvit Ingineria Transporturilor, iar acum face și un master. Vrea să facă o carieră în domeniu și consideră că Poli e cea mai tare.

Mihai Trăilă, student Politehnica Timișoara: La primul click accesat pe web, am văzut că are o grămadă de oportunități, cum ar fi o gamă diversificată de specializări, la toate facultățile, marea majoritate a absolvenților și-au găsit locuri de muncă foarte bune.”