Universitățile de artă îi sprijină pe studenți să își urmeze visurile. Ioana Palmar: „Ne axăm foarte mult pe implicarea studenților în diferite activități”

Unii copii se nasc cu partea artistică în ADN. Pentru ei, școala vocațională este ca un răspuns pentru a continua ceea ce părinții au descoperit la ei. România are școli de profil artistic, dar și universități. După finalizarea studiilor, tănărul artist, cu noile aripi create, zboară din cuib către noi orizonturi.

Cum sprijină universitatea arta și dezvoltarea studenților?

„În principiu, noi organizăm o gamă largă de evenimente artistice în expoziții colective la care studenții au șansa să ia parte și să se familiarizeze cu această ocazie cu tot ce înseamnă partea de organizare artistică, protocol, vernisaj și alte aspecte logistice”, a explicat Ioana Palamar, profesor universitar, secția Arte, pentru Aleph News.

Cât de multă importanță acordăm evoluției artei?

„În general ne axăm foarte mult pe implicarea studenților în diferite activități, cum ar fi festivalurile de artă, concursuri de artă plastică. Încercăm să-i încurajăm să-și înscrie proiectele, chiar și pentru festivalurile dedicate proiectelor de licență, respectiv de disertație. „, a adăugat Ioana Palmar.

Exit mobile version