• Peste 110.000 de elevi au participat luni la simularea probei scrise la română la bacalaureat.
  • Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în zone roșii
  • Săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, se vor afișa rezultatele

UPDATE 2. Ministerul Educației a publicat răspunsurile corecte și baremul după care vor fi notate tezele

Baremul de evaluare și notare a lucrărilor elevilor la prima probă a simulării de la bacalaureat a fost publicat de Ministerul Educației.

Acesta poate fi consultat aici.

UPDATE 1. Cinci candidați au fost eliminați din cadrul simulărilor

Peste 110.000 de elevi au participat luni la simularea probei scrise la română la bacalaureat. Cinci candidați au fost eliminați.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Luni s-a desfășurat simularea probei scrise la limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea 2021.

La această probă au fost prezenți 112.153 de elevi.

Nu au putut participa elevii din 78 de unități de învățământ liceal aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul localității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori, reprezentând aproximativ 5% din numărul total de unități.

Au fost eliminați 5 candidați din cauza unor tentative de fraudă.

Conform procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor, au fost aprobate 76 de solicitări de desfășurare a examenului în condiții speciale (la domiciliu, cu prelungirea timpului de lucru, cu asigurarea unui interpret mimico-gestual).

Elevii din anii terminali susțin luni simularea la proba de limba română a Bacalaureatului

Elevii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, susțin, luni, simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului.

Probele din cadrul simulării naționale a Bacalaureatului încep luni dimineața, la ora 9.00.

Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8.30.

Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, după examenul de luni, la limba și literatura română, urmează proba obligatorie a profilului – miercuri, iar joi va fi proba la alegere a profilului și specializării, pentru ca vineri să se suțină proba scrisă la limba și literatura maternă. Săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, se vor afișa rezultatele.

Simularea probei scrise de limba și literatura română a Bacalaureatului se susține doar în localitățile care nu sunt carantinate.

Calendarul simulărilor pentru elevii de clasa a VIII-a

Elevii din clasa a opta încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Națională în 29 martie, cu proba de limba și literatura română. În 30 martie au proba scrisă de matematică, iar în 31 martie proba de limba și literatura maternă. Rezultatele se afișează în 16 aprilie.

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localitățile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele școlare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.