Vacanță de o lună pentru elevi pentru a evita școala online? Cîmpeanu: „Toate variantele sunt deschise”

Sorin Cîmpeanu: „Testele rapide antigen sunt considerate traumatizante de unii părinți. 2,2% din dozele distribuite în școli au fost utilizate“ Mediafax Foto

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că „toate variantele sunt deschise” în cazul soluțiilor ce vor fi aplicate în școli, pentru a se evita cursurile on-line.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebaty, miercuri, dacaă este posibil ca elevii să stea în vacanță o lună, pentru a se evita menținerea școlii online.

„Toate variantele sunt deschise în condițiile in care nu înțelegem să ne vaccinăm. În situația În care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă”, a răspuns ministrul Educației.

Elevii din clasele primare urmează să intre în vacanță, de luni, timp de o săptămână.

O ședință cu responsabilii implicați în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri „clare și restrictive”, convocată de Klaus Iohannis, are loc miercuri de la ora 17.30. La ședință vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, anunță Administrația Prezidențială și ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu.