• Vacanța de o lună este un stres în plus pentru părinți
  • Cei care nu au cu cine lăsa copiii sunt nevoiți să recurgă la afterschool sau bone
  • Ema, elevă: „Vacanța nu era necesară, dar este bine-venită”
  • Elevii au nevoie de activități care să nu îi scoată din ritmul școlar

Vacanța de o lună, care a început azi, le dă bătăi de cap multor părinți care nu au cu cine să-i lase pe cei mici. Mihaela, mama Emei, mai are o problemă: va trebui să își facă timp să-i dea de lucru fetei sale de clasa a-IV-a, pentru a-i ține mintea antrenată.

„Este un stres foarte mare, mai ales în momentul când vine neplanificat. Eu am norocul că lucrez o zi da, o zi nu, am cu cine să las copiii, dar dacă nu aveam ar fi trebuit să imi fac rost de un, de fapt două locuri la un afterschool”, a spus Mihaela Anghel.

Ema spune că o lună de vacanță nu era necesară, dar e bucuroasă că are timp să se distreze.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

„Voi picta, voi juca jocuri, o să stau mai mult cu fratele meu, o să mă joc probabil și jocuri online, o să vorbesc cu prietenii mei. Chestii d-astea. Mai relaxante decât ar fi să stau cu o carte în față și să stau să învăț, să memorez”, a spus Ema.

Elevii au nevoie să fie stimulați în vacanță, cu diverse activități. Alexandru Manda este expert în educație și știe ce ar putea face elevii ca să nu își iasă din ritm în această perioadă.

„Activități care să le dezvolte creativitatea și poate chiar să îi antreneze din perspectivă transdisiplinară în legătură cu ceea ce ei poate fac în acest moment la școală. Ar fi potrivite activități și care să îmbine poate sportul dar și activități precum cititul sau efectuarea unor cursuri pe internet”, susține Alexandru Manda.

Primarul Nicușor Dan, a anunțat că părinții care lucrează își pot lăsa copii în cinci locații din București. Astfel, de pe 12 aprilie până pe 23 aprilie vor putea fi supravegheați aproape 1.200 de copii.