VIRAL. O profesoară la Medicină încearcă să-și impună titulatura printre studenți

Doctorul Mădălina Adam, profesoară la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a ajuns virală printre studenți după ce a încercat „să le impună” acestora titulatura sa.

Cursuri online la Facultatea de Medicină. Ce poate merge prost, s-ar întreba mulți? Totul – o demonstrează un videoclip postat pe YouTube în care medicul Mihaela Mădălina Adam încearcă să „îi învețe” pe studenți… cum să i se adreseze.

„Vă pretind, din acest moment, celor două grupe, sau cel puțin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiți doamna doctor Mădălina Adam”, le-a transmis profesoara elevilor, și a dorit imediat să verifice dacă aceștia au fost atenți”.

„Vreau să văd dacă s-a reținut”, a anunțat cadrul didactic, însă coerența nu o pare să o ajute. Când o studentă i se adresează cu titulatura impusă, „doamna doctor Mădălina Adam”, profesoara cere să fie numită „doamna doctor Adam”. „Sunt de două ori doctor și nu stau să-mi înșir toate prenumele cu voi”, explică ea.

Confuzi, studenții răspund, pe rând, cu apelativele impuse de profesoară, însă aceasta este greu de mulțumit: „Aici greșești profund și sunt foarte jignită”, îi transmite doamna Adam unui student care a încercat din nou să i se adreseze folosind formula „doamna doctor Mădălina Adam”.

Videoclipul, devenit viral printre studenți, se încheie cu cadrul didactic renunțând la o parte dintre cerințe și impunându-le studenților să i se adreseze folosind formula „doamna doctor”.