• Elevi din Rusia au fost filmați simulând un marș și ținând în mâini arme de jucărie, asemănătoare mitralierelor
  • Evenimentul a marcat victoria Uniunii Sovietice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial
  • Copiii au exclamat „Suntem ruși, Dumnezeu este cu noi”

Elevi de la Școala nr. 42 din satul Vsevolodovo, la 50 de kilometri distanță de Moscova, au mărșăluit în stil militar, purtând arme similare cu mitralierele rusești, în cadrul unui eveniment anual, ce are loc încă din 2017, scrie The Moscow Times.

Copiii au cântat „Suntem ruși, Dumnezeu este cu noi” în timp ce mărșăluiau în curtea școlii.

După ce filmulețul a fost distribuit, unul dintre părinții copiilor a explicat că doar elevii din clasa a III-a au sărbătorit evenimentul cu pistoale de jucărie, la o săptămână după ce Rusia a marcat 76 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Yelena Karpacheva, vicepreședintele școlii, a declarat presei că nu a fost niciun părinte care să nu fi fost de acord ca elevii să poarte arme.

În 2015, președintele rus Vladimir Putin a pus bazele unei mișcări militare și patriotice în rândul tinerilor, numită și „Armata tinerilor”, în timp ce autoritățile au început să trimită minorii delincvenți în tabere de reeducare militară-patriotică, în ultimii ani.

Astfel, elevii ruși sunt învățați să mărșăluiască, inclusiv cum să asambleze armele.

O „paradă a copiilor” planificată în rândul grădinițelor rusești, la începutul acestei luni, a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, dar și după ce evenimentul a intrat în atenția presei.