• Școlile private încep să interzică accesoriile de lux ale elevilor
  • ZF: Părinții români trimit copiii la școală cu haine „de brand”
  • Școlile private încearcă să evite inechitățile dintre elevi
  • Un liceu din Canada a interzis gecile și fesurile unui brand în 2018
  • UK nu mai lasă școlile să oblige părinții să cumpere anumite uniforme

Îți dorești ce e mai bun pentru tine și pentru copilul tău. De aceea îi cumperi haine așa cum te îmbraci și tu. De firmă. Dar ce faci când merge la școală? Îl lași să poarte aceleași haine? Sau te simți chiar presat să îi dai haine de lux la școală?

Ziarul Financiar scrie că sunt școli private care, pentru a evita inechitățile, au interzis încălțămitea și ghiozdanele marilor branduri. Asta în condițiile în care, oricum copiii purtau uniformă. Alte școli, tocmai pentru a evita situațiile neplăcute, au făcut chiar și ghiozdane cu brandul școlii.

România vine din urmă în tendința de a crea a școală în care niciun copil să nu fie discriminat. Încă din 2018, un liceu din Canada a interzis gecile și fesurile unui brand foarte la modă printre adolescenți. Iar în Marea Britanie, unde în majoritatea școlilor se poartă uniformă, nici măcar nu mai este voie ca uniformele să fie cumpărate de la firma pe care o vrea școala, orice familie trebuie să le poată cumpăra dintr-un supermarket.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Etalarea hainelor, a încălţămintei şi a echipamentelor şcolare de la branduri de lux încă din clasele primare devine o preocupare tot mai mare pentru unii părinţi din România, care încearcă să-şi ferească, pe cât posibil, copiii de inechităţile din societate.