• Universităţile din Japonia s-au adaptat rapid la predarea online
  • Robert, student: Dinainte de pandemie, totul era foarte bine sistematizat
  • Sunt peste 300.000 de studenţi internaţionali în Japonia
  • Te costă cam 4000 de euro un an de studiu la o universitate din Japonia

Studiile în Europa sau peste ocean nu mai sunt o noutate, însă cele din anumite țări asiatice pot fi numite așa. De exemplu, Japonia.

Robert Pitiş este student de 2 ani în, probabil, cea mai tehnologizată ţară din lume. Acum urmează specializarea de Business Administration la Universitatea din oraşul Kobe.

Deşi cursurile sunt exclusiv online, studenţii s-au adaptat rapid. În plus, profesorii şi-au modificat modul de predare în aşa fel încât totul să fie cât mai eficient.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Robert Pitiș, student în Japonia: „De la început aveam un sistem online foarte bine pus la punct. Nu era pentru cursuri online dar de exemplu să-ţi alegi clasele, să afli mai multe informaţii despre profesori. Totul era foarte bine sistematizat.”

Activitățile extracuriculare din cadrul societăților și al cluburilor sunt încurajate de instituțiile de învățământ nipone.

Robert Pitiș: „Studentul îşi împarte viaţa între facultate şi aceste cluburi. Totul se axează pe aceste cluburi în principal. Sunt foarte importante când te duci să-ţi cauţi un job. Cam toţi angajatorii or să te întrebe în ce fel de club ai fost.”

Robert a avut noroc şi a prins o bursă care îi acoperă atât taxele de studiu, cât şi acomodarea. Un an de studiu costă cam 4000 de euro.