• Evenimentul EduFest este dedicat educației, inovației și tehnologiilor emergente.
  • EduFest promovează ideea că Universitățile trebuie să fie catalizatorul educației de mâine.
  • EduFest încurajează continuarea studiilor prin programe de formare continuă.
  • EduFest aduce împreună profesori, cercetători, ONG-uri antreprenori și instituții publice.
  • EduFest deschide orizonturi pentru elevii aflați în pragul alegerii unui parcurs universitar.
  • EduFest sprijină dezvoltarea hub-urilor pentru integrarea tehnologiei în educație.

Cum arată viitorul educației în era tehnologiei? Universitatea Politehnică deschide porțile primei ediții EDUFEST, un eveniment dedicat ideilor care pot transforma învățământul din România. Astăzi, specialiști, profesori și instituții publice și private se întâlnesc pentru a construi școala de mâine.

Cum poate să aducă educația mai aproape de tinerii din ziua de astăzi?

Gabriel Petrea, director general ajdunct al Universității Politehnice: „EduFest este un festival pe care l-am organizat împreună cu profesorii din învățământul preuniversitar din România și încercăm să răspundem la o întrebare simplă: cum va arăta educația în viitor și care va fi rolul profesorului? În generația noastră, profesorul venea și ne transmitea informația pe care astăzi elevii o găsesc oriunde pe internet. Nu putem spune că elevii nu vor mai folosi tehnologia, ba mai mult, ei o vor folosi din ce în ce mai mult, ea va fi din ce în ce mai prezentă și atunci întrebarea este: care va mai fi rolul profesorului?

Dacă acesta va fi înlocuit de tehnologie — deja avem școli care funcționează doar cu hologramă, cu inteligență artificială și cu realitate virtuală — ne întrebăm acest lucru pentru că, odată cu dezvoltarea tehnologiei, elevii pierd din abilitățile sociale și atunci, poate, profesorul va fi acela care îi va învăța pe elevi cum să lucreze în echipă, cum să își stăpânească emoțiile și așa mai departe. Nu putem nega că tehnologia va fi o parte foarte importantă a vieții noastre în viitor, în toate domeniile, și atunci trebuie să fim pregătiți, iar profesorii trebuie să fie pregătiți pentru evoluția inteligenței artificiale și să înțeleagă că aceasta nu poate fi dată la o parte.

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

Și toate aceste lucruri le dezbatem la EduFest, la Politehnica București, pentru că și noi ne dorim ca profesorii noștri și elevii să fie pregătiți pentru ceea ce va însemna dezvoltarea tehnologiei în viitor.

Mai mult decât atât, am adus alături de noi companii care produc tehnologie, companii care lucrează cu tehnologia în viața de zi cu zi, ca să le prezinte participanților — profesorilor — cum această tehnologie ne poate ajuta și cum o putem folosi în folosul nostru, în interacțiunea cu elevii la clasă, și cum putem face ca elevii, odată cu dezvoltarea tehnologiei, să fie atrași de școală într-o altă formă a ei. Pentru că este sigur că școala nu va mai arăta la fel. Nu știm cum va arăta, pentru că nimeni nu poate să ne spună cum va arăta școala peste 10 ani, dar cu siguranță nu va mai arăta la fel și nu va mai arăta cum arăta acum 10 ani, când noi am mers la școală”.