• Camerele video nu sunt suficiente pentru a reduce abuzul în școli.
  • Elevii se tem că nu sunt luați în serios când spun că au fost abuzați.
  • ONG-ul critică planul de combatere a violenței în școli.
  • World Vision propune o platformă pentru reclamarea abuzurilor în școli.
  • Peste 100.000 de profesori vor învăța cum să introducă tehnologia la ore.
  • Programul e finanțat prin PNRR și costă 80 de mil. de euro.
  • Profesorii au termen până anul viitor să termine cele 84 de ore.
  • Școlile nu au profesori suficienți și sunt multe posturi libere.
  • Suplinitorii dau examen de titularizare pe ultima sută de metri.

Pentru că „România Educată” e un proiect eșuat, salvarea copiilor abuzați în școli poate să vină din altă lume. Anul trecut au fost abuzați în școli peste 18.000 de elevi, arată un sondaj făcut de Salvați Copiii, dar un ONG a găsit o soluție să rezolve această problemă.

Organizația World Vision România propune platforma în care elevii, părinții și profesorii pot semnala cazurile de bullying și problemele de violență. Elevii din Consiliul Consultativ spun că supravegherea video a orelor nu e suficientă, violența în școli nu e doar neobservată, ci neglijată sau ignorată. De asemenea, copiii se tem că nu sunt luați în serios.

Totuși, Ministerul Educației investește în profesori și îi pune cu burta pe carte! Până anul viitor, peste 100 de mii de profesori vor învăța cum să introducă tehnologia atunci când predau sau își evaluează elevii. Programul finanțat prin PNRR valorează 80 de milioane de euro și conține 19 proiecte de câte 2 milioane de euro fiecare. Accentul cade pe profesorii de gimnaziu și liceu din școlile de la sat – care trebuie să facă cele 84 de ore până anul viitor.

Recomandări

SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE
UNDE MERGI LA BRUNCH
REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ

Dar mai întâi avem nevoie de profesori care să-și dorească să facă aceste cursuri! Școala începe peste o săptămână și posturile de profesori sunt încă neocupate. Școlile sunt nevoite să folosească profesori pensionați, pentru că nu au trecut foarte mulți de examenul de titularizare. Pe ultima sută de metri, suplinitorii vor da examen, dar au la dispoziție doar câteva zile ca să se pregătească.

Citește și