• Lucaci: Educația teatrală și artele, în general, ajută la gestionarea emoțiilor.
  • Primele forme de teatru în România datează din 1798.
  • Lucaci: Jocurile teatrale ajută la luarea unor decizii coerente.

„Teatrul este arta care ne face să înțelegem mai bine viața, spunea Oscar Wilde. Astăzi, de Ziua Teatrului, e momentul să punem accent pe rolul educației teatrale în dezvoltarea tinerelor generații. Teatrul, o formă de artă cu o istorie de mii de ani, rămâne un instrument puternic de educație și de dezvoltare a culturii generale. Ministrul Educației, Daniel David, a introdus educația teatrală în planurile-cadru iar acum sunt în dezbatere publică. Specialiștii susțin că teatrul ajută elevii să gestioneze emoțiile, să colaboreze mai bine și să combată izolarea socială.

Cât de importantă este educația teatrală pentru tânăra generație?

Liviu Lucaci, rectorul UNATC: „Educația teatrală va aduce beneficii tuturor. Tinerilor, în primul rând, care vor putea învăța cum să își gestioneze emoțiile, cum să lucreze în echipă, cum să își înțeleagă corpul și transformările prin care corpul lor trece. Va fi o oră în care ei vor fi văzuți și ascultați, ceea ce este cel mai important pentru un tânăr în perioada liceului.

Ora de educație teatrală va fi despre ei și nu vor fi ore în care se reproduc anumite texte. Este bucurie, înțelegere între oameni, deschidere și formarea unui membru care va face parte dintr-o comunitate. Părinții vor fi foarte fericiți să aibă acasă un copil care este mai deschis dialogului, care învață să vorbească în public și care își face auzită vocea.

Recomandări

UNGARIA SE RETRAGE DIN CPI
CUM E VREMEA AZI
GRĂBEȘTE-TE ÎNCET!
ARME SONICE LA PROTEST
UCRAINA PRIMEȘTE AJUTOR
CUM SE APĂRĂ NATO?

Este un câștig pe toate părțile, este ceva ce se face deja în țările în care sistemul educațional este pus pe primul loc. Educația teatrală este o nevoie a sistemului educațional, pe care Ministrul Daniel David a înțeles-o. Noi suntem pregătiți pentru a face acest lucru în licee”.

Citește și