• Michael Jackson a ajuns pentru prima dată la noi în țară la doi ani după revoluție
  • Regele Pop a adunat 90.000 de fani pe Arena Națională și alte 4 milioane au urmărit concertul ulterior la TV
  • A fost primul mare concert în România post-decembristă și s-a văzut în toată lumea

1 octombrie, Ziua Internațională a Muzicii dar și motiv de sărbătoare pentru fanii Michael Jackson de la noi din țară. Regele pop a ajuns pentru prima dată în România la doi ani după revoluție.

A fost primul mare concert de după revoluție, înghesuială mare pe Stadionul Național, și mii de oameni care au rămas pe afară, care au văzut concertul de pe blocurile din apropiere. Era prima parte a turneului mondial Dangerous, și a fost o minune că Regele Popului a inclus și România în circuit.

Live in Bucharest, chiar ne-a pus pe harta lumii, cum scria presa. E primul concert al lui Michael lansat oficial pe DVD în Statele Unite. A fost difuzat și de BBC, la o zi după concert. HBO a făcut cea mai mare audiență din istoria canalului, la vremea aia, cu difuzarea lui. Și după moartea artistului, televiziunile din toată lumea au dat tot imagini de la București.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„A plecat Michael şi nu se mai întoare niciodată“, spunea plângând una dintre fane, după concert. N-a fost așa, Michael a revenit în 96, cu un show și mai spectaculos. Fani leșinând, Moonwalk pentru toată lumea, Michael care se ridică pentru prima dată deasupra mulțimii cu acel Jetpack, și senzația asta de libertate. Senzația că, ne-a fost ascuns ceva până acum.