51 de ani de la lansarea ”Abbey Road”. Primul videoclip oficial Beatles, lansat la aproape jumătate de secol de la destrămarea trupei

  • Pe 26 septembrie 1969 The Beatles lansează ultimul album înregistrat împreună
  • Coperta albumului a devenit cea mai imitată copertă din istorie
  • Turiști din toată lumea vin special la Londra să se fotografieze ca Beatelșii

Zi de sărbătoare pentru fanii Beatles. Colegul meu Alex Anghel îți spune povestea celei mai faimoase treceri de pietoni din lume. Alex, ce aniversăm azi?

Alex Anghel, corespondent Aleph News: „26 septembrie, în mod normal, dacă nu era pandemie, s-ar fi făcut aglomerație mare în nord-vestul Londrei azi. Fanii Beatles s-ar fi înghesuit să-și facă poze pe o trecere de pietoni de acolo. Asta pentru că într-o zi ca asta, în 1969, se lansează ultimul album tras de Beatelși împreună: Abbey Road. De la coperta asta a pornit moda fotografiilor pe trecerile de pietoni. E poza de final, poza de după ultima lor sesiune de înregistrări. Traversează strada, și lasă în urmă studiourile în care și-au înregistrat cele douăsprezece albume. 12 albume, în 6 ani. Cam așa au scris Beatles istoria. Am venit să-ți aduc puțin soare, că e cam înorat afară. Și-ți propun să asculți, măcar piesa Here Comes The Sun, de pe acest album”