• O paradă pe apă a deschis carnavalul de la Veneția.
  • În acest an, carnavalul se va desfășura până la 1 martie.
  • Veneţienii şi turiştii au schimbat măştile chirurgicale cu măştile de carnaval.

Carnavalul de la Veneția a început și a adus magie în nordul Italiei. Zeci de gondole au „defilat” pe marele Canal, iar turiştii au schimbat măştile chirurgicale cu măştile de carnaval.

„Această paradă vrea să transmită un mesaj lumii, că Veneția este vie. Carnavalul este aici și sperăm să revenim în plin de anul viitor, dar deocamdată vă dăruim o parte din Carnaval”, a spus Massimo Checchetto, art director al Carnavalului de la Veneția.

Toţi cei care doresc să participe la spectacole trebuie să prezinte certificatul de vaccinare. Ediţia din acest an a carnavalului veneţian este deja a treia sărbătorită în condiţii de pandemie. Potrivit organizatorilor, în primele două zile, la Carnaval au participat peste 100.000 de persoane.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Am decis să recreăm toate personajele tradiționale ale carnavalurilor anterioare. Am vrut să le punem pe toate împreună, spre viitor, spre următorul Carnaval”, a declarat Massimo Checchetto, art director al Carnavalului de la Veneția.

Carnavalul a fost reluat după doi ani de pauză. Conform informațiilor din presa locală, în jur de 80.000 de persoane au sosit pentru a marca evenimentul, inclusiv 32.000 de turişti străini, un număr departe de cei 3 milioane de vizitatori care veneau în anii anteriori. Anul acesta, carnavalul se va desfășura până la 1 martie.

Sâmbătă, doar câteva persoane au fost văzute purtând costume, iar atmosfera a fost mai moderată decât de obicei, dar se așteaptă ca acest lucru să se schimbe în zilele următoare. Rata de noi infecții și spitalizări cu COVID în Italia a scăzut treptat în ultimele săptămâni.