• Cel mai recent capitol al bătăliei juridice dintre starul hollywoodian Johnny Depp şi fosta soţie Amber Heard a început luni, odată cu începerea unui proces de defăimare în Statele Unite, în urma acuzaţiilor făcute de Heard privind abuzul domestic.
  • Depp, în vârstă de 58 de ani, a dat-o în judecată pe Amber Heard pentru 50 de milioane de dolari.
  • Actorul susține că aceasta l-a defăimat atunci când a scris un articol de opinie în 2018 în Washington Post despre faptul că a supravieţuit unui abuz domestic.

Cel mai recent capitol al bătăliei juridice dintre starul hollywoodian Johnny Depp şi fosta soţie Amber Heard a început luni, odată cu începerea unui proces de defăimare în Statele Unite, în urma acuzaţiilor făcute de Heard privind abuzul domestic.

Articolul de opinie nu l-a menţionat niciodată pe Johnny Depp pe nume, dar avocaţii celebrului actor au spus că era clar că Heard se referea la el şi că articolul i-a afectat cariera cinematografică şi reputaţia. Selecţia juraţilor s-a încheiat luni, iar declaraţiile introductive sunt programate să înceapă marţi, scrie Reuters.

Johnny Depp a negat toate acuzaţiile de abuz, spunând că afirmaţiile lui Amber Heard au fost o „farsă elaborată pentru a genera publicitate pozitivă pentru doamna Heard şi pentru a-i avansa cariera”.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
TAYLOR SWIFT PROVOACĂ CUTREMUR
CE DECIDE G7 PENTRU UCRAINA
INVESTITORII APROBĂ PLANUL LUI MUSK

Atât Johnny Depp, cât şi Amber Heard au prezentat liste lungi de potenţiali martori pe care i-ar putea aduce în faţa judecătorului.

Lista lui Amber Heard include şi pe fostul ei iubit şi directorul executiv al Tesla, Elon Musk, cu care a trimis mesaje despre Depp. De asemenea, pe lista de potenţiali martori se află şi actorul James Franco, despre care Heard a declarat că s-a interesat de vânătăile de pe faţa ei în urma unui presupus incident abuziv cu Johnny Depp.

Depp vrea ca juriul din Fairfax County să constate că Amber Heard a făcut cu bună ştiinţă afirmaţii false. La rândul ei, Heard va susţine că este protejată, sau „imună”, de răspundere, deoarece editorialul său din 2018 despre violenţa domestică a abordat o chestiune de interes public.

„Nu l-am numit niciodată. Mai degrabă, am scris despre preţul pe care femeile îl plătesc pentru că vorbesc împotriva bărbaţilor aflaţi la putere. Continui să plătesc acest preţ, dar sper că, atunci când acest caz se va încheia, voi putea merge mai departe şi la fel şi Johnny”, a declarat  Amber Heard într-o declaraţie publicată sâmbătă.

The Washington Post nu este acuzat în proces. Avocaţii lui Johnny Depp au declarat că au intentat procesul în Fairfax County, în afara Districtului Columbia, deoarece ziarul este tipărit la o unitate de acolo. Amber Heard a încercat fără succes să transfere cazul la Los Angeles, unde ea şi Depp locuiau.