• Actorul Sir Michael Gambon a decedat la 82 de ani, a anunţat familia sa.
  • Actorul a câştigat 4 premii TV Bafta și a jucat teatru și în filme 5 decenii.
  • După decesul lui Richard Harris, l-a interpretat pe Albus Dumbledore în Harry Potter.

Cinematografia a mai pierdut un actor valoros. Este vorba despre actorul Sir Michael Gambon, care a decedat la 82 ani, potrivit anunțului provenit de la familia sa.

Câștigător a patru premii Bafta și cu o carieră de cinci decenii în teatru și cinematografie, Sir Michael Gambon a devenit foarte cunoscut pentru rolul său iconic în seria filmelor Harry Potter.

El l-a interpretat pe Albus Dumbledore, directorul Școlii de Vrăjitorie Hogwarts, înlocuindu-l pe actorul Richard Harris după decesul său din 2002.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Până acum, 26 de actori din distribuția filmelor Harry Potter au murit, printre care cei doi actori care l-au jucat pe Dumbledore, Robbie Coltrane care l-a interpretat pe Hagrid și Alan Rickman care l-a jucat pe Severus Snape.

,,Intri și dimineața arăți ca moartea, cu costumul tău vechi pe tine, și pui costumul și machiajul, și barba și peruca și așa preiau imaginea personajului, ochelarii, multe inele de aur și este contagios. Este ca și cum ar juca masca. Dacă îi pui o mască unui actor și te uiți în oglindă, masca te va poseda complet”, a declarat actorul într-un interviu pentru AP.