• Participanţii trebuie să vină cu actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass).
  • Toţi fanii vor fi termoscanaţi la intrarea în festival şi pe toată durata evenimentului trebuie să poarte mască.
  • Organizatorii susţin că în acest fel îşi păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa.

Luni, organizatorii Untold au comunicat că la ediția din acest an a festivalului se va putea intra doar cu un certificat digital European Covid-19 sau cu un test rapid de antigen.

Organizatorii susţin că în acest fel îşi păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global.

Astfel, participanţii trebuie să vină cu actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România. Ori dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Certificatul verde electronic este un document agreat la nivel european, generat printr-un sistem informatic care atestă că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Organizatorii anunţă că minorii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere. Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi certificatul de naştere. Participanţii care au între 14 şi 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

Toţi fanii vor fi termoscanaţi la intrarea în festival şi pe toată durata evenimentului trebuie să poarte mască şi să deţină un act de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 sau dovada rezultatului negativ al unui test antigen rapid. Autorităţile şi organizatorii pot oricând, în cele 4 zile de festival, să solicite şi să verifice autenticitatea acestor documente.

„Participanţii care prezintă documente false, fie că este vorba de adeverinţe false de vaccinare, de trecere prin boală, dovezi care să ateste rezultatul testului sau Certificate Digitale EU COVID-19, constituie fapte de infracţiune, care pot fi pedepsite cu până la 3 ani de închisoare, pentru fals şi uz de fals, conform Codului Penal”, au transmis organizatorii festivalului.

Untold va avea loc între 9 şi 12 septembrie la Cluj-Napoca.