Ai un weekend plin de evenimente culturale. Care sunt restricțiile de trafic din București

Ai grijă pe unde mergi azi dacă ieși cu mașina. Sâmbătă este cea mai grea zi pentru trafic: ai o paradă de motociclete și un protest, așa că sunt blocate arterele principale între Piața Constituției și Piața Victoriei. Dar am și o veste bună: Bucureștiul are de azi un nou bulevard.

Evenimentul cultural „Beck” pe strada Lipscan, destinat susținerii și promovării tinerilor artiști, se desfășoară astăzi. Traficul este restricționat pe segmentul străzii Lipscan cuprins între strada Doamna Anastasia și Calea Victoriei.

De asemenea, astăzi, între orele 10:00 și 23:00, are loc evenimentul „West Side Hullfest” pe insula de pe lacul Morii. Din acest motiv, sunt impuse restricții de trafic pe strada Cornului, pe segmentul dintre strada Granitului și strada Pomilor, pe sensurile spre strada Pomilor și pe strada Doamna Anastasia. Restricții sunt și pe segmentul dintre strada Pomilor și strada Granitului, pe sensurile către strada Granitului.

În plus, pe strada Migdalului și strada Lacul Ursului, la intersecția cu strada Granitului, precum și pe Calea Crânga, la intersecția cu Bulevardul Constructorilor, accesul este restricționat, fiind permis doar riveranilor până duminică noaptea.

Asociația Femeilor Motocicliste organizează astăzi un marș pe motociclete. Motocicistele s-au adunat în parcarea din Piața Constituției și au plecat pe traseul: Bulevardul Unirii, Piața Unirii, Bulevardul Inceprățian, Piața Universității, Bulevardul Nicolae Bălcescu, Bulevardul Gheorghe Mangheru, Piața Victoriei, Aviatorilor, Piața Șar de Gol, Bulevardul Constantin Prezan, Piața Arcul de Triunf, Șoseaua Cisele, Calea Victoriei, întorcându-se în final la Piața Constituției.

Restricțiile de trafic vor fi valabile pe durata desfășurării marșului. De asemenea, între orele 14:00 și 18:00, circulația este restricționată pe trotuarul din Parcul Teatrului Național din cauza unor evenimente culturale.

Este un weekend aglomerat, atât în trafic, cât și în ceea ce privește evenimentele la care putem participa. De dimineață, a fost inaugurat un nou drum important în capitală: bulevardul Valea Larvă.

Acest drum va degreba semnificativ traficul din cartierul Drumul Taberei și din zona Valea Oltului, care este paralel cu noul bulevard. Este un drum construit de la zero, modern, cu două benzi de circulație și două piste de bicicletă de 2 metri, precum și trotuare foarte largi.

Lungimea bulevardului este de 1,5 km, similar cu una sau două tronsoane din prelungirea Ghencea. Acesta va face legătura între prelungirea Ghencea și intersecțiile Bulevardului Timișoara și Calea Cascadelor. Primarul Sectorului 6 a subliniat importanța acestui drum, afirmând că va facilita accesul dinspre autostrada A1 (Pitești-București) către zona de sud a capitalei, contribuind astfel la decongestionarea traficului din cartierul Drumul Taberei și îmbunătățind accesul spre Valea Oltului.

Exit mobile version