Albă ca Zăpada nu mai e atât de albă. Disney schimbă o nouă poveste pentru corectitudine politică

  • Rolul principal în Alba ca Zăpada va fi jucat de o actriță metisă
  • Rachel Zegler are 20 de ani și origini columbiano-poloneze
  • Platforma Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la unele filme clasice de animație

Noua Albă ca Zăpada nu mai e chiar atât de albă ca zăpada. Disney s-a adaptat noilor reguli de acceptare și i-a oferit rolul principal actriței Rachel Zegler.

Cu origini columbiano-poloneze, Rachel s-a făcut remarcată până la vârsta de 20 de ani cu un rol într-un film al lui Steven Spielberg – West Side Story. Alegerea unei actrițe metise, și mulatre, scoate din nou în față compania Disney în lupta pentru acceptare socială.

Recent, platforma Disney+ a blocat accesul copiilor sub 7 ani la filme clasice de animație precum Pisicile aristocrate, Dumbo sau Peter Pan, pe motiv că ar exprima prejudecăți rasiale. Noua producție Albă ca Zapada și cei 7 pitici va începe in 2022. Nu e clar dacă piticii vor rămâne „pitici”.

Și Netflix s-a făcut remarcat la capitolul „corectitudine politica” cu serialul Bridgerton. Actori de culoare joacă rolurile unor figuri importante, cum e cel mai mediatizat personaj al filmului – ducele William Hastings, un cunoscut nobil englez, interpretat de Regé-Jean Page. Regina Charlotte a Regatului Unit este și ea jucată de mulatra Golda Roașheuvel. ”Am încercat să ne imaginăm istoria și lumea aceea așa cum ne-am dorit să le vedem” a spus unul dintre producătorii filmului.