• Alexandra Mircea: ,,Sunt foarte multe conspirații și prefer să nu le ascult. Ne pierdem timpul!”
  • Alexandra Mircea: ,,Cred că recomandările medicilor au fost făcute cu un scop”
  • Alexandra Mircea: „Îmi doresc ca toată lumea să conștientizeze că este doar spre binele nostru

Alexandra Mircea, medic stomatolog, este programată sâmbătă la vaccinare. Ea a povestit împreună cu Vlad Craioveanu despre cât de important este pentru un medic începutul campaniei de vaccinare, dar și care este procedura de urmat pentru a te afla pe o astfel de listă. O discuție despre siguranța pacienților în vremea Covid-19, dar și despre sănătatea pacienților care, de teama virusului, ajung din ce în ce mai rar la stomatolog.

Alexandra Mircea: ,,Sunt foarte multe conspirații și prefer să nu le ascult. Ne pierdem timpul!”

Alexandra Mircea, despre vaccinare: ,,Îmi doresc ca toată lumea să conștientizeze că este doar spre binele nostru și să reușim să ajungem la un normal cât mai repede.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A.Mircea: ,,Cred că nu știe încă toată lumea ce presupune vaccinul ăsta”

Alexandra Mircea recunoaște că limbajul medicilor nu ajunge întotdeauna la oameni, atât de explicit și de convingător, pe cât și-ar dori. Ceea ce complică puțin ecuația vaccinării și încrederea în vaccinare.

Alexandra Mircea: ,,Urmăresc emisiunile voastre și vă felicit pentru campania pe care o aveți. Mi se pare un demers foarte bun pentru că noi, medicii, de multe ori nu reușim să avem un limbaj suficient de pe înțelesul oamenilor și nu reușim să ajungem la toată lumea. Am văzut că voi insistați pe lucruri foarte clare, ceea ce e un lucru foarte bun. Cred că nu știe încă toată lumea ce presupune vaccinul ăsta și eu recunosc faptul că l-am sunat chiar pe vărul meu care este cercetător în Germania și mi-a spus ca e mare lucru că îl avem pentru că ei nu îl au încă. (…) Cred că, dacă ar prelua și privatul, ar putea să se vaccineze multă lume mai repede. Știu în momentul ăsta oameni care, nefiind, cadre medicale nu au acces la vaccin și cred că ar dori să se vaccineze.”

Alexandra Mircea: „Sunt destul de împărțite părerile. Cred că această campanie pe care o faceți voi de explicare mai bună a procesului de vaccinare este benefică tuturor. Astăzi chiar am făcul un poll pe Instagram, eram curioasă ce părere au oamenii despre vaccin și părerile sunt fifty-fifty. Am întrebat cine se vaccinează cât de curând se poate și cine mai lasă câtva timp să treacă, au fost chiar fifty-fifty rezultatele. Văd foarte multe tipuri de oameni, sunt oameni care abia așteaptă să se vaccineze, sunt și unii mai reticenți pe care încerc să îi conving că este un lucru bun și că este pentru binele nostru, al tuturor.”

A.Mircea: ,,Mi se pare că avem ca medici o mare responsabilitate”

Alexandra Mircea: ,,Mai ales ca să fie pacienții în siguranță. Mi se pare că avem ca medici o mare responsabilitate. Am simțit că am o responsabilitate mare și față de părinții mei. Nu am fost să-i văd de Crăciun, am făcut separat sărbătorile ca să-i protejez. Îmi doresc ca toată lumea să conștientizeze că este doar spre binele nostru și să reușim să ajungem la un normal cât mai repede.”

Alexandra Mircea: ,,Vreau să-i ajut pe oameni să nu-și lase problemele dentare neglijate”

Medicul stomatolog recunoaște că teama de pandemie i-a făcut și mai reticenți pe oameni să meargă la medic. Lucru deloc de neglijat, deoarece pe viitor repercusiunile nu vor întârzia să apară.

Alexandra Mircea: ,,Am încercat să fac cât mai cunoscută ideea că noi ne testăm săptămânal la clinică, luăm toate măsurile de care este nevoie ca să fie toată lumea în siguranță și să-i ajut pe oameni să nu-și lase problemele dentare neglijate. Am observat că sunt mulți care nu au fost deloc anul 2020 la stomatolog pentru că nu au avut unde sau pentru că nu au avut încredere.”

A. Mircea: ,,Sunt foarte multe conspirații și prefer să nu le ascult!”

Alexandra Mircea motivează și de ce pleadează pentru purtarea măștii chiar și după ce se va fi încheiat perioada Covid-19.

Alexandra Mircea: ,,Cred că recomandările medicilor au fost făcute cu un scop. E bine să respectăm ca și până acum să limităm transmiterea. Sunt foarte multe conspirații și prefer să nu le ascult. Ne pierdem timpul.”