• Dan Cojocaru are 15 tricouri care au aparţinut lui Diego Maradona
  • Tricourile sunt colecţionate pe parcursul a 30 de ani
  • A făcut un mic altar într-un pub, în cinstea fotbalistului

Ți-ar plăcea să ai acasă un tricou care a aparţinut lui Diego Maradona?

Dan Cojocaru, patronul unui pub sportiv din Iaşi are 15 tricouri ale marelui fotbalist. S-a întristat când a auzit de moartea lui şi a amenjat un mic „altar”. Tricourile le-a colecţionat pe parcursul a 30 de ani, iar o parte le-a luat de la impresarul lui Messi. Altele au fost dăruite de fratele lui Maradona unui patron de pub din Napoli.

Acesta e un tricou pe care l-a dat după un meci. Se vede şi semnătura, în anii 80 nu prea erau markere .Un tricou obţinut foarte greu. Celelate două sunt din colecţia personală a lui Thomas Hessler, fotbalist german, date pentru  fundaţie de ajutorare a unor copii.Mai sunt aici cu Bocca, sunt de la sediul UEFA. 

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El spune că tricourile originale ale lui Maradona se găsesc fie în Napoli sau în Argentina. A avut mare noroc că are mulţi prieteni în lumea fotbalului din străinătate. Acum, tricourile valorează o mică avere. Cu toate acestea Dan nici nu se gândeşte să le vândă. Maradona a fost idolul copilăriei lui şi urmărea fiecare meci.

„A fost cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Meciul din 86, nu erau transmise la noi cu regimul comunist. Urcam cu părinţii pe la releu să văd meciurile pe televiziunea rusă. Stăteam noaptea şi după amiaza, era diferenţa de fus orar. Acel meci cu Anglia care a fost mâna lui D-zeu,a dat gol cu mâna. Golul al doilea, a luat mingea de la centru şi i-a driblat pe toţi”, spune Dan.

Dan Cojocaru are aproximativ 2000 de tricouri care au aparţinut marilor fotbalişti din România şi străinătate. Vorbim de Hagi, Adrian Mutu, Zidane, Ronaldo, Batistuta sau David Beckham.

Visul lui Dan este să facă un muzeu în care să expună totă colecţia adunată în 35 de ani.