Analiză Vogue Business: Modelele slabe domină lumea modei. Diversitatea lipsește

Dacă haina îl face pe om, atunci prezentările de modă de anul acesta îl fac să fie supărat.
După cele patru Fashion Weeks de la Paris, Milano, New York și Roma lumea modei și-a dat seama că anul acesta am avut pe podiumuri prea multe modele slabe. Vogue Business a făcut o analiză în care arată că doar 4% dintre modele au avut o mărime medie a corpului, iar procentul a fost ridicat de bărbații care au puratat haine de femei.

La Paris, Ester Mana a fost casa de modă care a stat cel mai bine la capitolul incluziune pentru că un sfert dintre modele au fost plus size. Miu Miu, în schimb nu a adus pe scenă nici un model de acest fel. Hermes și Chanel au venit și ele cu puține modele plus size – sub 2% din modelele care au urcat pe podium.

Fără modele plus size au venit și Philipp Plein, Ferragamo și Rave Review la prezentarea de la Milano. Casa de modă Max Mara a fost conștiincioasă și a venit cu peste 2% dintre modele de mărime plus size. Boss s-a apropiat și ea de același procent.

Cel mai grav lucru e că nu am avut nici prea multe modele mid-size cu corpuri asemănătoare cu majoritatea oamenilor, iar asta îi obligă pe oameni să aleagă între doua extreme, scrie Vogue Business.

Exit mobile version