• Angajații reginei Angliei au petrecut 40 de ore dând înapoi 1.100 de ceasuri
  • 450 de ceasuri la Castelul Windsor, 600 la Palatul Buckingham și alte 50 la Palatul Holyrood
  • Angajații reginei Elisabeta a II-a au avut mult de lucru în acest weekend, odată cu schimbarea orei.

Regina Angliei deține nu mai puțin de 1.100 de ceasuri, pendule și multe altele. În fiecare an, o muncă titanică așteaptă pe echipa de ceasornicari-conservatori a Majestății Sale la fiecare schimbare de oră.

Sunt necesare nu mai puțin de 40 de ore de muncă pentru a avea grijă de cele 450 de ceasuri de la Castelul Windsor, cele 600 de la Palatul Buckingham și celelalte 50 de la Palatul Holyrood (situat în Edinburgh, Scoția), așa cum menționează agentia Press Association.

BBC l-a întâlnit pe Fjodor van den Broek, curatorul ceasurilor din Royal Collection la castelul Windsor. În acest weekend, a trebuit să meargă mai mult de 12 kilometri prin camerele castelului pentru a da înapoi ceasuri vechi de două sau trei secole.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

El a mai spus că „majoritatea ceasurilor din diferite palate sunt foarte precise”, dar se întâmplă „fără niciun motiv” ca unele să înceapă „să o ia înainte sau să rămână în urmă”.

Olandezul a vorbit și despre o altă particularitate. La Castelul Windsor și Palatul Buckingham există un fus orar în bucătării. „Ceasurile sunt întotdeauna cu cinci minute mai devreme pentru ca mâncarea să ajungă la timp. Acest lucru reamintește mereu că mâncarea este importantă”, a explicat el.