• Femeile nu au nevoie să li se controleze morala, să li se reeduce mintea sau să li se controleze corpul, a scris miercuri Angelina Jolie.
  • Luni, Iran Human Rights a raportat că se confirmă că cel puțin 76 de protestatari au fost uciși de forțele de securitate
  • Ele au nevoie de libertatea de a trăi și respira fără violență sau amenințări, a continuat Jolie

Angelina Jolie atrage atenția asupra protestelor în curs de desfășurare din Iran, în urma morții unei femei de 22 de ani, Mahsa Amini.

Amini a murit pe 16 septembrie în Iran după ce a fost reținută de poliția pentru moralitate a țării pentru că ar fi purtat un hijab prea lejer. Demonstrațiile au izbucnit în urma morții lui Amini, iar în urma tulburărilor actuale, femeile și-au ars hijaburile sau și-au tăiat părul în semn de protest.

Miercuri, câștigătoarea premiului Oscar a distribuit pe Instagram mai multe imagini realizate pe străzile din Iran, sensibilizând publicul cu privire la situația actuală din Orientul Mijlociu.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Respect pentru femeile curajoase, sfidătoare și neînfricate din Iran, a scris Jolie în legenda postării sale. Tuturor celor care au supraviețuit și au rezistat timp de zeci de ani, celor care ies astăzi în stradă, precum și lui Mahsa Amini și tuturor iranienilor tineri ca ea.

Femeile nu au nevoie ca morala lor să fie supravegheată, mintea lor să fie reeducată sau corpul lor să fie controlat. Ele au nevoie de libertatea de a trăi și respira fără violență sau amenințări, a continuat Jolie, în vârstă de 47 de ani. Pentru femeile din Iran, vă vedem #WomanLifeFreedom #MahsaAmini.

În postare, Jolie a inclus, de asemenea, o declarație care a explicat pe scurt conflictul care are loc în această țară. Protestele din Iran se află în a 12-a noapte consecutivă, se arată în slide. Ele au început ca răspuns la moartea lui Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, în timp ce se afla în custodia poliției moralității. De când au început protestele, poliția antirevoltă a atacat protestatarii cu o forță brutală, iar peste 70 de persoane ar fi fost ucise, a adăugat aceasta.

Luni, Iran Human Rights a raportat că se confirmă că cel puțin 76 de protestatari au fost uciși de forțele de securitate, inclusiv cel puțin șase femei și patru copii, în urma morții lui Amini.

În timp ce protestele continuă, accesul la site-urile de socializare, precum Instagram și WhatsApp, a fost restricționat în Iran, potrivit Reuters. Potrivit Departamentului american al Trezoreriei, Amini a fost transferată la un spital în comă în aceeași zi în care a fost reținută pentru că ar fi purtat hijab-ul prea lejer, și a murit două zile mai târziu din cauza rănilor interne.