• DeBose și-a început cariera pe scenă și și-a făcut debutul în televiziune la So You Think You Can Dance în 2009, ajungând în Top 20 în acel sezon.
  • Ea și-a încheiat discursul mulțumind familiei sale, inclusiv mamei sale, care a fost prezentă alături de ea.
  • DeBose a fost considerată în mare măsură favorită la câștigarea premiului Oscar, câștigând un Glob de Aur, un premiu BAFTA, un premiu Critics Choice și un premiu Screen Actors Guild în drumul spre câștigarea premiului Oscar.

Primul Oscar decernat în cadrul celei de-a 94-a ediții a Premiilor Academiei a fost unul istoric, Ariana DeBose câștigând premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea personajului Anita din West Side Story.

Actrița Ariana DeBose, în vârstă de 31 de ani, a devenit prima femeie de culoare, homosexuală în mod deschis, care a câștigat un Oscar pentru actorie, transmițând speranță comunității LGBTQ în discursul său sincer de la Dolby Theater.

DeBose le-a învins pe Jessie Buckley (The Lost Daughter), Judi Dench (Belfast), Kirsten Dunst (The Power Of The Dog) și Aujanue Ellis (King Richard) pentru primul său Oscar. DeBose a fost considerată în mare măsură favorită la câștigarea premiului Oscar, câștigând un Glob de Aur, un premiu BAFTA, un premiu Critics Choice și un premiu Screen Actors Guild în drumul spre câștigarea premiului Oscar.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

DeBose a încercat în mod clar să proceseze marea, victorie, începând cu: „Yikes. Bine. Oh, pe cuvânt. Ce este asta?.
Știi ce? Acum înțeleg de ce Anita spune că vrea să fiu în America, pentru că, chiar și în această lume obosită în care trăim, visele devin realitate. Și ăsta e un lucru cu adevărat încurajator acum”
, a adăugat ea.

„Dacă mi-aș lua timp să mulțumesc fiecărei persoane frumoase care m-a ridicat pe scenă, veți vedea că oamenii ar sta aici până la următoarele Oscaruri, așa că voi face asta, dar permiteți-mi să spun că a fost vara vieții mele și sunt cea mai privilegiată și recunoscătoare că am petrecut-o cu voi toți”, a continuat Ariana DeBose.

Ea a continuat mulțumindu-i regizorului ei, Steven Spielberg, adăugând: „Doamne, mulțumesc, Steven Spielberg, ai rămas cu mine”, mulțumindu-i totodată scenaristului Tony Kushner, producătorului Kristie Macosko Krieger „și inspirației divine care este Rita Moreno.

Ea și-a încheiat discursul mulțumindu-i familiei sale, inclusiv mamei sale, care a fost prezentă alături de ea, adăugând: „Vă iubesc din toată inima mea. Acest premiu este la fel de mult al vostru ca și al meu”.

De asemenea, ea le-a mulțumit, „membrilor tribului, familiei mele, iubiților mei, Sue, Jonathan, Anthony, nu aș putea face ceea ce fac fără fiecare dintre voi”, înainte de a se adresa comunității sale LGBTQ.

Așa că, pentru oricine care și-a pus vreodată la îndoială identitatea, vreodată, vreodată, vreodată, vreodată, sau care se află trăind în spații gri, vă promit acest lucru: Există într-adevăr un loc pentru noi. Mulțumesc academiei și vă mulțumesc tuturor”, a conchis ea.

DeBose și-a început cariera pe scenă și și-a făcut debutul la televiziune în cadrul emisiunii „So You Think You Can” Dance în 2009, ajungând în Top 20 în acel sezon.

Ea s-a alăturat ansamblului din musicalul emblematic Hamilton al lui Lin-Manuel Miranda și a jucat în filme precum Seaside, A Smartphone User’s Guide to Etiquette și Prom, alături de serialul TV Schmigadoon.