• Pe 2 februarie sărbătorim Ziua internațională a Clătitelor, o sărbătoare pornită de la exemplul Belgiei și Franței.
  • Cele două țări sunt vestite pentru clătite și pentru bucuria pe care o afișează în ziua de La Chandeleur.
  •  Clătitele realizate în Bretania au devenit foarte cunoscute datorită combinațiilor delicioase, ce conțin atât ingredinente dulci, cât și sărate.

Azi ai un motiv serios să te răsfeți! E Ziua Internațională a Clătitelor. Un desert simplu, dar iubit peste tot în lume. Francezii le-au făcut celebre, austriecii le-au transformat în rețete imperiale, iar englezii le-au inclus în cărți de bucate încă din secolul XV. Și nu doar ca desert. În Franța, clătitele sărate sunt un fel principal.

Alex Strugari, chef bucătar: „Eu întotdeauna folosesc unt topit în loc de ulei pentru a adăuga un plus de savoare și dacă chiar vrem să le ducem la nivelul următor, putem să folosim beurre noisette. Acesta oferă o aromă specifică untului ars, care seamănă cu nuca. Pur și simplu punem untul în tigaie și lăsăm să se caramelizeze. Putem adăuga diferite arome în compoziția de clătite. Eu tot timpul adaug pentru clătitele dulci fie coajă de lămâie, fie coajă de portocală sau ce citrice mai am prin casă”.

Clătitele provin din nordul Franței, din regiunea Bretania. Există numeroase preparate cu clătite originare acestei regiuni, cunoscută drept patria clătitelor. Clătitele realizate în această regiune, au devenit foarte cunoscute datorită combinațiilor delicioase, ce conțin atât ingredinente dulci, cât și sărate. Există peste 400 de varietăți și combinații de clătite, însă clătitele tradiționale și cele cu ciocolată sunt printre cele mai consumate.

Recomandări

IOHANNIS RĂMÂNE ÎN FUNCȚIE
HAMAS ELIBEREAZĂ 3 OSTATICI
PUNE AMERICA PE JAR
A.I. DATE-N META!
DOGE SUBMINEAZĂ SIGURANȚA SUA
RO. ONESTĂ FURĂ STARTUL

Citește și