• Astăzi este marcată Ziua Mondială a Radioului – World Radio Day.
  • Chiar și în era podcasturilor, radioul își păstrează rolul de sursă de încredere.
  • Ziua mondială a radioului este marcată în fiecare an la 13 februarie.

Șase din zece persoane din întreaga lume continuă să asculte zilnic radioul. Chiar și în era podcasturilor, a platformelor de streaming și a playlisturilor generate de Inteligența Artificială, radioul își păstrează rolul de sursă de încredere.

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Radioului – World Radio Day – în semn de apreciere pentru acest influent mijloc de informație și cultură. Această zi a fost proclamată la 3 noiembrie 2011, de către cea de-a 36-a Conferinţă generală a UNESCO, ratificată de Adunarea Generală a UNESCO din decembrie 2012 şi marchează prima emisie a postului de radio al Națiunilor Unite, în anul 1946, cu 77 de ani în urmă.

Încă de la primul semnal transmis pe unde radio, lumea a fost fascinată, noua metodă de comunicare producând puternice efecte pe plan social, economic, militar și cultural. În 12 decembrie 1901, Marconi a reuşit să transmită un mesaj radio peste Oceanul Atlantic, din Wexford (Anglia) până în Newfoundland (acum în Canada).

Recomandări

CU CE SUGESTII VINE PUTIN
DEZASTRU ÎN MYANMAR
EȘTI DIN UE? AI BULETIN ELECTRONIC
STAN VA JUCA ÎN AVENGERS
CE ADUCE NOU PISA
SE SCHIMBĂ LEGEA-N FRANȚA

În anul 1908, radiofonia românească face primii paşi prin instalarea unui post de radiotelegrafie la Constanţa, aparţinând Serviciului Maritim Român, iar în anul 1909, marina militară a instalat trei posturi la Călăraşi, Giurgiu şi Cernavodă.

Citește și