Azi începe Bucharest Feminist Film Festival. Monica Tudorache: „Egalitatea de gen ne privește pe toți”

Azi începe Bucharest Feminist Film Festival. Ediția Body se desfășoară în perioada 17-20 octombrie. Îți aduce o selecție de filme regizate de femei din toată lumea. Sunt organizate ateliere și sesiuni de Q&A despre feminism.

Ce teme abordează proiecțiile

Monica Tudorache, manager de comunicare al festivalului: „Anul acesta, tematica festivalului se axează în principal pe violența de gen și drepturile reproductive, subiecte pe care le-am abordat și în edițiile anterioare, însă de data aceasta acestea vor fi în centrul atenției. Ca în fiecare an, avem invitați și invitate din întreaga lume, inclusiv regizoare și echipe de film, precum și experți care ne vor ajuta să înțelegem mai bine legislația actuală și implementarea acesteia. Vom aborda și o dimensiune educațională, discutând despre educația sexuală, educația pentru drepturile omului și accesul la informații esențiale în aceste domenii. Scopul festivalului este să deschidem un dialog despre drepturile omului, iar evenimentul se află la intersecția dintre artă, cultură, educație și activism, abordând problemele cu care ne confruntăm în societatea de astăzi.”

„Mesajul pe care dorim să-l transmitem este că, deși s-au făcut progrese în ultimii ani, atât în plan legislativ, cât și în ceea ce privește accesul mai ușor la informații, mai avem încă de luptat. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă că acest festival este pentru toată lumea, nu doar pentru femei, deoarece egalitatea de gen ne privește pe toți”, spune Monica Tudorache.

Exit mobile version