• Sam Taylor-Johnson va regiza un film biografic despre Amy Winehouse.
  • Regizorul este cunoscut pentru seria „Fifty Shades of Grey”.
  • Pelicula va fi realizată cu sprijinul deplin al familiei artistei.

Regizorul filmului Fifty Shades of Grey, Sam Taylor-Johnson, va aduce pe ecrane un film biografic despre Amy Winehouse, după ani de încercări zădărnicite. Filmul, care probabil se va numi Back to Black, va explora ascensiunea și moartea tragică a cântăreței, care a fost o prietenă apropiată a lui Taylor-Johnson. Se pare că circulă un scenariu, iar distribuția se află în primele etape.

Filmul este realizat cu sprijinul deplin al averii cântăreței, inclusiv al tatălui ei, Mitch Winehouse, care a criticat în mod deschis documentarul lui Asif Kapadia, Amy, premiat cu Oscar în 2015. El l-a numit „oribil” într-un interviu acordat publicației The Guardian, exprimându-și furia pentru că realizatorii l-au prezentat în „cea mai proastă lumină posibilă”.

Familia s-a asociat inițial cu producătorii Alison Owen și Debra Hayward în 2018 pentru acest proiect. La vremea respectivă s-a raportat că încasările din film vor fi în beneficiul Fundației Amy Winehouse. „Acum ne simțim capabili să celebrăm viața și talentul extraordinar al lui Amy”, a spus Mitch într-o declarație. „Și știm, prin intermediul Fundației Amy Winehouse, că povestea adevărată a bolii ei poate ajuta atât de mulți alții care s-ar putea confrunta cu probleme similare.”

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?

Tatăl lui Amy Winehouse vrea ca fiica lui să fie interpretată de „o actriță necunoscută, tânără, englezoaică”

Un film biografic cu Noomi Rapace în rolul lui Winehouse a fost anunțat în 2015, dar nu s-a concretizat. Când a vorbit despre cine ar trebui să o interpreteze pe cântăreață în 2018, Mitch a spus „Nu m-ar deranja să pariez că va fi o actriță necunoscută, tânără, englezoaică – londoneză, cockney – care să semene puțin cu Amy.”

Primul film de lungmetraj al lui Taylor-Johnson a fost drama lui John Lennon, Nowhere Boy, înainte de a aduce pe ecrane Fifty Shades of Grey. Filmul a avut încasări de peste 560 de milioane de dolari în box office-ul mondial, dar i-a adus lui Taylor-Johnson și o nominalizare la Razzie pentru cel mai prost regizor. A urmat serialul Gypsy al lui Naomi Watts, care a fost anulat după un sezon la Netflix, și o adaptare a controversatei cărți A Million Little Pieces a lui James Frey. Printre creditele lui Owen și Hayward se numără Elizabeth și How to Build a Girl.

Winehouse a debutat cu albumul Frank, în 2003, înainte de a fi aclamată la nivel mondial și de a primi premii Grammy pentru următorul album, Back to Black, în 2006. Ea a murit din cauza intoxicației cu alcool în 2011, la vârsta de 27 de ani.