• Bad Bunny a câştigat vineri premiul IFPI pentru cel mai bun album al anului 2022 cu „Un Verano Sin Ti” .
  • Bad Bunny devine primul artist din America Latină care câștigă un premiu IFPI Global Chart Award.
  • Albumul „Un Verano Sin Ti” , în întregime în limba spaniolă, cu 23 de piese, lansat în luna mai, a fost apreciat de critici şi a ocupat primul loc în topul Billboard 200 timp de 13 săptămâni.

Cântăreţul şi rapperul portorican Bad Bunny a câştigat vineri premiul IFPI pentru cel mai bun album al anului 2022 cu „Un Verano Sin Ti” , devenind primul artist latino-american căruia îi este decernată o astfel de distincţie de către organismul reprezentativ al industriei muzicale, scrie Reuters.

Albumul „Un Verano Sin Ti” , în întregime în limba spaniolă, cu 23 de piese, lansat în luna mai, a fost apreciat de critici şi a ocupat primul loc în topul Billboard 200 timp de 13 săptămâni. A fost primul produs discografic înregistrat în limba spaniolă nominalizat la mult râvnita distincţie pentru albumul anului la Premiile Grammy de luna aceasta. A câştigat premiul pentru cel mai bun album de muzică urbană.

Suntem incredibil de încântaţi să-i acordăm lui Bad Bunny, primul artist latino-american care câştigă un IFPI Global Award, premiul pentru albumul anului” , a declarat Frances Moore, directoarea executivă a Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), citată într-un comunicat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sunetul său unic, încapsulat în albumul premiat «Un Verano Sin Ti», a captat atenţia lumii în ultimele 12 luni, la o scară remarcabilă” , a adăugat Moore.

Albumul lui Taylor Swift, Midnights”, s-a clasat pe poziţia secundă în topul IFPI, la două zile după ce vedeta a primit premiul IFPI pentru artistul global al anului 2022, pentru a treia oară în carieră.

Harry’s House”, albumul cântăreţului britanic Harry Styles s-a clasat pe poziţia a treia. Joi, Styles a câştigat distincţia IFPI pentru cel mai bun single al anului 2022 cu hitul său „As It Was”.