• Black Panther: Wakanda Forever” a dominat box office-ul nord-american în primul său weekend de prezenţă în cinematografe.
  • Cu încasări estimate la 180 de milioane de dolari între vineri şi duminică în SUA şi Canada, această producţie Marvel se situează pe locul al 13-lea în topul celor mai bune lansări din istorie.
  • „Black Panther” din 2018, primul blockbuster cu un supererou de culoare, a devenit un fenomen cultural şi a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, adunând pe parcurs o nominalizare la Oscar.

Black Panther: Wakanda Forever” , continuarea filmului Marvel afro-futurist de mare succes din 2018, a dominat box office-ul nord-american în primul său weekend de prezenţă în cinematografe, potrivit Variety.

Cu încasări estimate la 180 de milioane de dolari între vineri şi duminică în Statele Unite şi Canada, această producţie Marvel se situează pe locul al 13-lea în topul celor mai bune lansări din istorie, potrivit Box Office Mojo. La nivel internaţional, filmul a mai încasat 150 de milioane de dolari.

Este o lansare senzaţională” , a comentat şi David Gross de la Franchise Entertainment Research, mai ales pentru una la jumătatea lunii noiembrie” .

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Wakanda Forever” este un omagiu adus lui Chadwick Boseman, starul din primul Black Panther” , care a murit de cancer în 2020, la de 43 de ani. Actorul apare în flashback-uri în rolul lui T’Challa, conducătorul regatului african fictiv Wakanda.

După moartea lui T’Challa, Wakanda se află în conflict cu puterile lumii, inclusiv cu un regat subacvatic, şi se luptă pentru a-şi menţine autonomia.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Letitia Wright în rolul lui Shuri, sora lui T’Challa, pe Angela Bassett în rolul reginei Ramonda, precum şi pe Lupita Nyong’o, Danai Gurira şi Winston Duke.

Black Panther” din 2018, primul blockbuster cu un supererou de culoare, a devenit un fenomen cultural şi a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, adunând pe parcurs o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film.