• În 1975, melodia a fost pe prima poziţie în Marea Britanie timp de 9 săptămăni
  • Inițial, piesa a fost denumită „Cowboy Song”
  • Piesa este acappella, baladă, operă şi rock, toate într-o singură melodie

Bohemian Rhapsody este înregistrată în Cartea Recordurilor ca melodia nr.1 din toate timpurile. În 1975, melodia a fost pe prima poziţie în Marea Britanie timp de 9 săptămăni. Pianul C.Bechstein a fost folosit şi de Paul McCartney pentru piesa „Hey Jude”.

Opera maestră Bohemian Rhapsody rezonează de peste 45 de ani cu mulţi dintre iubitorii trupei Queen. Piesa care iniţial s-a numit Cowboy Song a luat viaţă în 1975 ca rapsodia cea mai complexă făcută vreodată.

Unul dintre motivele pentru care „Bohemian Rhapsody” sună atât de diferit este structura sa. Piesa este acappella, baladă, operă şi rock, toate într-o singură melodie. Textul întruchipează personalitatea şi viaţa lui Freddie Mercury, cât şi recunoaşterea sexualităţii lui.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Legendarul single de şase minute al lui Queen este cea mai mare melodie scrisă vreodată. Nici unul din membrii trupei nu a vrut să taie din melodie ca să fie difuzaţi la radio.

Iniţial melodiei i s-a făcut o copie pentru un prieten la radio. Pe parcursul zilei prietenul a difuzat părţi din melodie, până a primit atâtea cereri că a difuzat-o de 14 ori la radio în două zile. La puţin timp după aceea a devenit cea mai ascultată piesă din Marea Britanie.

La realizarea piesei May, Mercury şi Taylor au cântat părţile lor vocale timp de 10-12 ore pe zi. Melodia a durat trei săptămâni pentru a fi înregistrată.

Chitaristul Brian May a spus că formaţia a considerat că planul lui Mercury pentru melodie este „intrigant, original şi demn de muncă”. Potrivit lui May, acest cântec „era în mintea lui Freddie” înainte de a începe.